Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 21, 2024

3 σημάδια που δείχνουν ότι το παρακάνετε κάθε μέρα με τον καφέ

Οι περισσότεροι δεν φαντάζονται πως η μέρα τους θα ξεκινήσει χωρίς να πιούν καφέ. Το ρόφημα αυτό έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, με το κυριότερο να είναι η υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά χλωρογενή οξέα.
 

Σου ανεβάζει τη διάθεση, ενισχύει την απόδοση ενώ αθλείσαι αυξάνοντας την αντοχή, βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, προστατεύει από τον καρκίνο και κάνει καλό στην καρδιά.


Πρέπει όμως, όπως όλα, να καταναλώνεται με μέτρο, αλλιώς μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Εκτός από την δυσκολία στον ύπνο και τον εκνευρισμό, παρακάτω θα δείτε τρία συνηθισμένα συμπτώματα όταν το παρακάνετε με τους καφέδες…


Πονοκέφαλος


Οι πολλοί καφέδες μπορεί να φέρουν συχνούς πονοκέφαλους. Το ίδιο θα συμβεί αν πίνετε πολλούς καφέδες και τους κόψετε ξαφνικά.


Αυξημένη διούρηση


Η καφεΐνη έχει από μόνη της διουρητικές ιδιότητες, οπότε έχει την ικανότητα να μας στέλνει πιο συχνά προς νερού μας. Το ίδιο κάνει και το τσάι.


Οξυθυμία


Αν πίνετε πολλούς καφέδες μπορεί να γίνετε ευερέθιστοι και να εκνευρίζεστε συνεχώς με το παραμικρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου