Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 28, 2024

ΚΡΑΧ στον ΣΥΡΙΖΑ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΦΩΤΙΑ κατά του Κασσελάκη από 87 βουλευτές και στέλεχη...

 

Δριμεία επίθεση και κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σε επιστολή τους 87 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.Και όπως φαίνεται, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος για «μαύρα» χρήματα, τις απολύσεις στελεχών και το κλείσιμο της «Αυγής», οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες – παρότι ο Κασσελάκης προσπάθησε να ρίξει τους τόνους.
Οι υπογράφοντες μιλούν για «διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους» αλλά και για «τραυματισμό» της παράταξης «το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».


Διαμηνύουν δε στον πρόεδρο του κόμματος πως «τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις» και ζητούν την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και διήμερη συνεδρίασή της αντί της μίας ημέρας, όπως έχει οριστεί για τις 7 Ιουλίου, για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της.


Να σημειωθεί πως πρόκειται για πρωτοκλασάτα στελέχη και πρώτης γραμμής βουλευτές του κόμματος όπως: Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Καλαματιανός, Χρήστος Γιαννούλης, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής όπως: Γιώργος Βασιλιάδης, Γιώργος Τσίπρας, Ζανέτ Τσίπρα, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας κ.α.

Αναλυτικά η επιστολή
«Προς
Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σ. Στέφανο Κασσελάκη
Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, σ. Ράνια Σβίγκου
Σύντροφε Πρόεδρε,
Συντρόφισσα Γραμματέα,
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.
Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς.
Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί.
Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.
Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.
Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος.
Οπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.
Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.
Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επι διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ
ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΛΙΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ
ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)
ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ
ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Μπαρούτι...
Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης, με ένα προσωπικό μανιφέστο, προειδοποίησε ότι τα παλιά ... τοτέμ του κόμματος τελείωσαν και ουσιαστικά ότι θα αλλάξει τα πάντα.
Ό,τι ακολούθησε κατέδειξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει την επιχείρηση ... αποτσιπροποίησης του κόμματος μέχρι τέλους.


Το ερώτημα ωστόσο έγκειται πια στο ποιό ακριβώς θα είναι αυτό το τέλος και στο αν θα περιλαμβάνει ακόμα και την αλλαγή ονόματος και συμβόλων.

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά - Αιχμές κατά της περιόδου Τσίπρα για «μαύρο χρήμα»


Ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά υποστήριξε ότι «παρέλαβε ένα χάος» στα οικονομικά του κόμματος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».
Η σκυτάλη πέρασε στον Ευάγγελο Αποστολάκη, από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος… επιβεβαίωσε τα περί «μαύρου χρήματος».


Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο κ. Αποστολάκης δέχτηκε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «μαύρα» κατά το παρελθόν, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λέγοντας: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;».
Επί του παρόντος, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, αρνούμενος να ρίξει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, αλλά και να μπει σε μια διαδικασία, ανταλλαγής δηλώσεων και ανακοινώσεων.


Εντωμεταξύ, λίγο αργότερα έγινε αντιληπτό ότι το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης δεν έμεινε σε ένα απλό θεωρητικό επίπεδο και τέθηκε σε άμεση εφαρμογή αρχής γενομένης από τα κομματικά ΜΜΕ.

Δόγμα του σοκ στην Αυγή - Σειρά παίρνει ο ρ/σ «Στο Κόκκινο»
Σε αυτό το κλίμα, ως πιο αδύναμος κρίκος ευλόγως εκρίθη η Αυγή, η εφημερίδα ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΑ κατά 40%, η οποία είχε ούτως ή άλλως ζητήματα βιωσιμότητας εδώ και, τουλάχιστον, μια δεκαετία.
Έτσι, σήμερα 25/6 οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης.
Στον αντίποδα, η κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου θα συνεχιστεί κανονικά, όπως και η λειτουργία του site.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ανακοινώσεις έγιναν από τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.
Ακολούθως, ο πρόσφατα διορισθείς δειυθυντής της ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ.
Σημειώνεται ότι «Η Αυγή» εκδόθηκε στις 24 Αυγούστου 1952.
Έκτοτε κυκλοφορεί ανελλιπώς κάθε μέρα, εκτός από το διάστημα της επτάχρονης δικτατορίας.
To άλλο μέσο το οποίο αναμένεται να βρεθεί στο ιδιότυπο πλάνο εξυγίανσης του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι άλλο από τον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».
Κι εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί έντονη αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων, καθώς οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προμηνύουν ... εκκαθαρίσεις τόσο με οικονομικό όσο, όμως, και με ιδεολογικό πρόσημο.

Έτοιμος ακόμα και για αλλαγή ονόματος ο Κασσελάκης
Η μόνη βεβαιότητα που ενέχει το πλάνο Κασσελάκη για το γκρέμισμα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και το χτίσιμο του νέου είναι ... η απουσία οποιασδήποτε βεβαιότητας.
Οι μετασχηματισμοί που εξετάζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρόσωπα και κυρίως στην οργανωτική δομή θα έχουν ριζικό, αν όχι σαρωτικό χαρακτήρα.
Έτσι άλλωστε φέρεται να εξέλαβε και ερμήνευσε το διφορούμενο πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών.
Ιδανικά, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ήθελε να δρομολογήσει (επικοινωνιακές) εξελίξεις άμεσα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να «προλάβει» κινήσεις των έτερους κεντροαριστερών ανταγωνιστών, όπως ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Χάρης Δούκας.
Οι παροικούντες τη Κουμουνδούρου λένε μάλιστα, πως μια αλλαγή στη φυσιογνωμία του κόμματος δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στο όνομα και τα σύμβολα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή στον πυρήνα των συμβολισμών που παραπέμπουν στο Αλέξη Τσίπρα και στην περίοδο κυριαρχίας του.
Όσο για τους πιο δύσπιστους, αρκεί να θυμηθούν το ερωτηματολόγιο που «κατέβασε στη βάση» ο νεοκλεγείς, τότε, πρόεδρος εν όψει του τελευταίου συνέδριου του κόμματος..
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου