Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα σπαγκέτι
500 γρ. σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
1 ώριμη, σφιχτή ντομάτα, σε μικρά καρέ
10-12 φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τα κυδώνια
1 κιλό κυδώνια (ζυγισμένα με το κέλυφος), πλυμένα και καλά βουρτσισμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
120 ml λευκό ξηρό κρασί
Διαδικασία
Κυδώνια
Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με κυδώνια, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα κυδώνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη και αλατοπίπερο για 2-3 λεπτά, μέχρι να αχνίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και να αποβάλουν τα υγρά τους.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα κυδώνια δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα υπόλοιπα, κρατάμε την ψίχα τους (και αν θέλουμε, λίγα από τα κελύφη τους για το σερβίρισμα) και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τον ζωμό για να απομακρύνουμε πιθανή άμμο και τον βάζουμε σε μπολ, μαζί με τα κυδώνια.
Σπαγγέτι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το κολοκυθάκι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την ψίχα των κυδωνιών μαζί με τον ζωμό τους, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου