Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 07, 2024

Έσβησε η φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα – Μεγάλες ζημιές στην αερογέφυρα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική μετά από ανατροπή

βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στο 75,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.


Η ανατροπή προκάλεσε μεγάλη φωτιά, η οποία έχει κατασβεστεί πλήρως. Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

 Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος με κάποιους τραυματισμούς και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματίες.


Σύμφωνα με την Τροχαία, οι εκτροπές στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο στα σημεία: Διόδια Ελευσίνας, Διόδια Καλαμακίου και Άγιοι Θεόδωροι, έχουν αρθεί.

Υπάρχουν ζημιές στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της φωτιάς. Εξαιτίας αυτού, ισχύει ακόμη απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, ενώ η κατάσταση της αερογέφυρας εξετάζεται από μηχανικούς.

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε κατοίκους ορισμένων περιοχών, προτρέποντας τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο σημείο βρίσκεται ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, με μηχανικούς του Υπουργείου, κλιμάκια Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων, οι οποίοι διενεργούν έλεγχο στατικότητας της γέφυρας.

Η κυκλοφορία του προαστιακού έχει διακοπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου