Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Ιουνίου 02, 2024

Το διάσημο χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, αφού δεν έχει δρόμους

Στο μικροσκοπικό ολλανδικό χωριό Giethoorn, η ηρεμία είναι σχεδόν ονειρική. Δηλαδή, μέχρι να θυμηθείς

γιατί είναι τόσο ήσυχα — δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.





Δεν υπάρχει τρόπος να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα, γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες του Giethoorn κυκλοφορούν με ήσυχους τρόπους: με ποδήλατο, βάρκα ή με τα πόδια.

Σε αυτό το χωριουδάκι δεν έχεις πολλά να κάνεις παρά μόνο να γλιστρήσεις στη μοναξιά ανάμεσα σε αγροικίες με αχυρένια στέγη και πεζογέφυρες που διασχίζουν το λαβύρινθο των καναλιών.


Το όνομα του χωριού προέρχεται από τον 13ο αιώνα. Η ιστορία λέει ότι οι αρχικοί αγρότες-άποικοι του ανακάλυψαν μια συλλογή από κέρατα που ανήκαν σε αγριόγιδα που πιστεύεται ότι πέθαναν στον Κατακλυσμό του 1170. Το "Goat horn" ή "Geytenhoren" συντομεύτηκε σε Giethoorn και το όνομα παρέμεινε. Αιώνες μετά την πλημμύρα, το νερό συνεχίζει να καθορίζει τη ζωντανή ιστορία και το τοπίο του χωριού.

Στο κοντινό Εθνικό Πάρκο De Weerribben-Wieden, οι λάτρεις της άγριας ζωής κάνουν πεζοπορία σε υγροτόπους και καλαμιώνες που φιλοξενούν ενυδρίδες, μαύρους γλάρους, μεγάλους κορμοράνους και πελεκάνους. Μπορείς φυσικά να διασχίσεις τον πλωτό δρόμο με βάρκες και κανό ή κάποιο από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας. Χωρίς την ηχορύπανση του κινητήρα, οι ήχοι της φύσης ζωντανεύουν το τοπίο για όλες τις αισθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου