Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 09, 2024

Γκρινιάζει επειδή στέλνεις μηνύματα;

Τα κοινωνικά δίκτυα πλέον, είναι βασικός πυλώνας της επικοινωνίας και αυτό είναι αντιληπτό σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Άνθρωποι που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους, παλιοί συμμαθητές, άτομα που τα είχε χωρίσει η μοίρα, βρήκαν λύσεις χάρη σε αυτήν την τεχνολογική μαγεία. Οι άνθρωποι που ζούσαν μονάχοι, τώρα νιώθουν κάπως λιγότερο μονάχοι και κατά μία έννοια κάποιες άλλες σχέσεις τις οποίες χώριζε η απόσταση, επιβίωσαν μέσω της συχνότερης επικοινωνίας.
 Σαφώς όμως, όπως και κάθε άλλη τεχνολογική επανάσταση, έτσι κι αυτή έχει κάποιες συνέπειες στις ανθρώπινες σχέσεις. Την κατάργηση αποστάσεων δεν αγάπησε μόνο ο νοικοκύρης, αλλά κι ο κλέφτης. Από την εποχή της κινητής κιόλας, οι άπιστοι σύντροφοι βρήκαν τρόπους να κρύβονται και οι υποψιασμένοι σύντροφοι έβρισκαν πάντα τρόπους να τους ανακαλύπτουν. Όλο αυτό το κυνηγητό τους έκανε όλους πιο καχύποπτους και δημιούργησε κάποια στερεότυπα: Αν στέλνεις μηνύματα, πιθανώς φλερτάρεις.


Κι αν είσαι και εσύ ένας από τα αθώα θύματα αυτού του στερεότυπου, έχουμε κάποιες πιθανές λύσεις-λογικά επιχειρήματα να σου προτείνουμε.

Επιχείρημα πρώτο: Αφού δεν κρύβεις τίποτα

Απευθύνσου στο σύντροφό σου με σοβαρότητα και λογική λέγοντας το προφανές: ότι σχεδόν όποτε στέλνεις μηνύματα, βλέπει τι στέλνεις και πάνω κάτω ξέρει με ποιους μιλάς περισσότερο. Αν δεν το κάνεις, ξεκίνα από σήμερα κιόλας.


Επιχείρημα δεύτερο: Αφού απαντάς μπροστά του/-ης

Αν είχες κάτι να κρύψεις, δεν θα άρπαζες το κινητό αυθόρμητα στο άκουσμα του ήχου ειδοποίησης. Οι άνθρωποι που έχουν μυστικά, βάζουν το κινητό στο αθόρυβο και το τοποθετούν ανάποδα στο τραπέζι, δεν είναι ανοιχτά βιβλία.


Επιχείρημα τρίτο: Αφού έχει οποιαδήποτε στιγμή πρόσβαση στο κινητό/pc σου

Αφήνεις το κινητό στο σαλόνι όταν μπαίνεις για μπάνιο ή τον/-ην αφήνεις να χρησιμοποιήσει το pc σου για να στείλει e-mail ή να δει βιντεάκια στο youtube. Πόσο πιθανό είναι να κρύβεις κάτι;


Επιχείρημα τέταρτο: Αφού έτσι με γνώρισες

Πιθανώς η (κακή) αυτή συνήθεια που έχεις με το κινητό δεν είναι πρόσφατη. Έτσι σε γνώρισε ο σύντροφος σου, ολημερίς συνδεδεμένο/-η.


Αφού παρουσιάσεις τα επιχειρήματά σου, προσπάθησε να κάνεις μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Προσπαθήστε να εντοπίσετε μαζί την ρίζα του προβλήματος, και του δικού του αλλά και του δικού σου. Πολλοί άνθρωποι ζηλεύουν όχι τόσο την ιδέα της απιστίας, αλλά με το γεγονός ότι ο σύντροφός τους προτιμάει εκείνη τη στιγμή να «κάνει παρέα» με τους διαδικτυακούς του φίλους και όχι με το ταίρι του. Επιπλέον, αν είσαι άτομο του οποίου η δουλειά απαιτεί διαρκή επικοινωνία και ενασχόληση με τα media, εξήγησέ το, γιατί τίποτα δεν εννοείται.


Τέλος, η πιο λογική λύση που μπορούμε να προτείνουμε είναι να καθορίσετε κάποιες ώρες κοινής ησυχίας. Δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένες ώρες, δηλαδή 9-10. Μπορείτε απλώς να απαγορεύσετε τα κινητά τις στιγμές που βλέπετε ταινία ή τρώτε. Αν υπάρχει θέληση, οι λύσεις βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου