Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 21, 2024

Παντρεύτηκε πριν από έναν χρόνο και ήδη σκέφτεται το διαζύγιο – «Τα παιδιά του άνδρα μου από τον πρώτο γάμο είναι κακομαθημένα, αγενή και τεμπέλικα»

 

Ο γάμος φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα τα οποία δεν ήταν τόσο εμφανή και ενοχλητικά πριν από τη συμβίωση. Μπορεί ακόμη να επηρεάσει καθοριστικά και τη διάθεση των συντρόφων να τα επιλύσουν ή να οδηγήσουν τη σχέση σε διάλυση, όπως συνέβη στην περίπτωση της γυναίκας που αφηγείται τη δική της ιστορία.

Προτού να συμβιώσεις με κάποιον μπορεί να μην φαντάζεσαι τι προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν μετά τον γάμο και την καθημερινότητα μαζί του. Αυτό γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο σε περίπτωση που έχει παιδιά από προηγούμενο γάμο.
Για του λόγου το ακριβές, η γυναίκα της ιστορίας σκέφτεται σοβαρά τη λύση του διαζυγίου, έναν μόλις χρόνο μετά τον γάμο και τη συμβίωσή της με τα παιδιά του άνδρα της.
“Τα προβλήματα δεν ήταν τόσο έντονα πριν από τον γάμο”
Η ίδια είναι 28 ετών και έχει δύο παιδιά, μία κόρη πριν από την εφηβεία και έναν μικρό γιο. Πριν από έναν χρόνο, παντρεύτηκε έναν 32χρονο, επίσης πατέρα δύο παιδιών, της ίδιας ηλικίας.

Προτού παντρευτούν, είχαν σχέση για έναν χρόνο όμως, ζούσαν χωριστά, λόγω της καθημερινότητάς τους και των αναγκών των παιδιών.  Όμως, ενώ είχαν γνωριστεί τα παιδιά τους και είχαν μείνει όλοι μαζί κάποιες φορές, τα πράγματα «στράβωσαν» μετά τον γάμο του ζευγαριού.

Το μεγάλο πρόβλημα της γυναίκας είναι τα παιδιά του συζύγου της, τα οποία της κάνουν τον βίο…αβίωτο.

«Αν εξαιρέσεις τα παιδιά του, ο γάμος μας είναι τέλειος», εξηγεί η γυναίκα.

Πιστεύει ότι τα παιδιά του συζύγου της έχουν απαίσια συμπεριφορά

«Είναι ανάγωγα, δεν έχουν ούτε τους βασικούς τρόπους. Δεν πλένονται, είναι βρώμικα και τα περιμένουν όλα έτοιμα. Με κάθε ειλικρίνεια, είναι κακομαθημένα και τεμπέλικα».

Όσο και αν νιώθει άσχημα που εκφράζεται έτσι για τα παιδιά του άνδρα της, η απαίσια συμπεριφορά τους τη γεμίζει άγχος αφού τα δικά της παιδιά συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά και, ανησυχεί για το τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση κάποιας σύγκρουσης.

Η ίδια έχει μεγαλώσει τα παιδιά της με πειθαρχία, με υγιείς συνήθειες και με αίσθημα υπευθυνότητας για τα πράγματά τους και τις δουλειές του σπιτιού. Σε αντίθεση με τα παιδιά του άνδρα της, τα οποία δεν κάνουν ποτέ, τίποτα, όπως λέει.

“Τα παιδιά μου πιέζονται πολύ”

«Τα παιδιά μου καταλήγουν να κάνουν δουλειές για λογαριασμό των παιδιών του άνδρα μου, ενώ εκείνα τους ασκούν και bullying, είναι αγενέστατα και νομίζουν ότι είναι πάνω απ’ όλους τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

«Έχω προσπαθήσει να βάλω όρια αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η κατάσταση έχει αρχίσει να βλάπτει και τον γάμο μας».

Ενώ δηλαδή ο άνδρας της προσπαθεί να την υποστηρίξει και να πειθαρχήσει τα παιδιά του, δεν τα καταφέρνει καθώς έχει από κοινού επιμέλεια με την πρώην γυναίκα του και φοβάται μήπως τα απομακρύνει.  Η γυναίκα, απ’ την μεριά της έχει φτάσει στα όρια της. Νιώθει ότι πλέον επηρεάζεται η ποιότητα ζωή της ίδιας και των παιδιών της και έχει αρχίσει να σκέφτεται τη λύση του διαζυγίου. «Δεν θέλω ο άνδρας μου να υποφέρει, όμως τα δικά μου παιδιά ήδη υποφέρουν», σημειώνει χαρακτηριστικά η γυναίκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου