Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 07, 2024

Κίνα: Εμβληματικός καταρράκτης αποδείχθηκε ψεύτικος – Τι βρήκε τουρίστας


 Ένας εμβληματικός καταρράκτης που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες στην Κίνα αποδείχθηκε τελικά ότι είναι ψεύτικος.


Ένας άνδρας που έκανε πεζοπορία βρήκε την απόδειξη ότι ο καταρράκτης είναι ψεύτικος στου βουνό Yuntai. Η ντροπιαστική αποκάλυψη δημοσιεύτηκε σε μια κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, το Weibo, και κέρδισε εκατομμύρια προβολές από οργισμένους τουρίστες

Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας που εντοπίζει έναν σωλήνα ο οποίος τροφοδοτεί με νερό τον καταρράκτη σε ύψος 304 μέτρων. Ο σωλήνας βρίσκεται ψηλά κρυμμένος μέσα σε έναν βράχο.

Τουρίστας εντόπισε έναν σωλήνα που τροφοδοτεί με νερό τον καταρράκτη.
Τουρίστας εντόπισε έναν σωλήνα που τροφοδοτεί με νερό τον καταρράκτη.

Ο χρήστης Farisvov έγραψε στη λεζάντα του βίντεο: «Αυτό για το πώς πέρασα όλες τις δυσκολίες μέχρι την πηγή του καταρράκτη Yuntai μόνο και μόνο για να δω έναν σωλήνα».

Η ανάρτηση έγινε viral και συγκέντρωσε πάνω από 14 εκατομμύρια αντιδράσεις και οδήγησε σε έρευνα τις αρχές. Οι υπεύθυνοι του πάρκου παραδέχθηκαν ότι ο καταρράκτης ενισχύεται κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας.

Ο καταρράκτης Yuntai δέχεται «μια μικρή ενίσχυση» για να μην χαλάσει η εμπειρία των παραθεριστών και να εμφανίζεται με τον «πιο όμορφο τρόπο», υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι.

Ένας εκπρόσωπος του πάρκου ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο καταρράκτης του βουνού Yuntai είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό του τοπίου. Όμως, ως εποχιακός πόλος έλξης, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες δεν θα φύγουν απογοητευμένοι, προβήκαμε σε μια μικρή ενίσχυση κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας».

Οι υπεύθυνοι πρόσθεσαν ότι ο καταρράκτης θα υποδέχεται τους τουρίστες στην «πιο φυσική του μορφή» αυτό το καλοκαίρι, καθώς δεν θα χρειαστεί ενίσχυση κατά την περίοδο των μουσώνων.

Η τοπική κυβέρνηση ζήτησε από τη διοίκηση του πάρκου να είναι διαφανής σχετικά με τέτοιου είδους βελτιώσεις στο μέλλον και να προειδοποιεί τους επισκέπτες εκ των προτέρων.

Ο καταρράκτης Yuntai προσέλκυσε πάνω από 11 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο το 2019 και έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου