Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 22, 2024

Ηλεία: Ώρες αγωνίας για τα ενεργά μέτωπα – Η φωτιά πλησίασε απειλητικά το Λάττα – Σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Ηλείας, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στην

Αχαΐα έχει πλέον περάσει τα σύνορα του νομού. Το πιο κρίσιμο μέτωπο βρίσκεται στην Πηνεία, με την φωτιά κατά τις βραδινές ώρες να πλησιάζει στο Λάττα.


Μάλιστα μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ήχησε ξανά το μήνυμα του “112”. Οι φλόγες έχουν κυκλώσει το χωριό Λάττα και απειλούν τα σπίτια.

 Το μήνυμα του “112” προειδοποίησε τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το Σιμόπουλο για να είναι ασφαλείς.

Πριν από λίγα λεπτά σηκώθηκαν και τα πρώτα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για αρχή αποφασίστηκε να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει από χθες το απόγευμα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα με τα εναέρια μέσα με τις φλόγες παλεύουν και 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε: «Η πυρκαγιά έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν».

Το πρώτο μέτωπο της φωτιάς, από το Αλποχώρι, κατευθύνθηκε αρχικά προς τα χωριά Χανάκια και Μυρτιά, με την εκκένωση να γίνεται συνεχώς πιο αναγκαία.

Ενίσχυση Δυνάμεων από την Αττική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότι δυνάμεις από την Αττική θα συνδράμουν στην κατάσβεση, καθώς πυροσβεστικά οχήματα κατευθύνονται προς την Πελοπόννησο. Βίντεο από αναγνώστη του enikos.gr δείχνουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Υποψίες για Εμπρησμό

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, μιλώντας στον RealFm 97,8, εξέφρασε την υποψία ότι οι φωτιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς πολλές εστίες ξεπήδησαν ταυτόχρονα σε απόσταση 500 μέτρων. «Φαίνεται ότι είναι εμπρησμός. Ξεπήδησαν πολλές εστίες μαζί, δεν μπορεί παρά να είναι εμπρησμός», τόνισε ο κ. Καννής, προσθέτοντας ότι θα γίνουν έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία.

Νεκρός 55χρονος – Πήγε να βοηθήσει στο πύρινο μέτωπο

Ένας 55χρονος άνδρας έχασε την ζωή του στην Ηλεία, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά από το απόγευμα της Παρασκευής (21/6).

Ο 55χρονος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά και έσπευσε να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρουν οι γιατροί, μόλις είχε καταναλώσει φαγητό κι έτσι έπαθε αναρρόφηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου