Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 11, 2024

Βρετανία: Έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση σε σχολείο – Η αποκάλυψη από τον αδελφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα


Σεξουαλική κακοποίηση στο οικοτροφείο που τον έστειλαν πι γονείς του, στην Βρετανία, για να

κάνει τον προγυμνασιακό κύκλο σπουδών του, κατήγγειλε ότι υπέστη, όπως και άλλοι συμμαθητές του, ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, κόμης Κάρολος Σπένσερ. Κατόπιν αυτού η αστυνομία άνοιξε ποινική έρευνα για την υπόθεση.


Ο Σπένσερ έχει κάνει και στο παρελθόν ανάλογες καταγγελίες, αλλά η αστυνομία κινήθηκε τώρα, με την έκδοση των απομνημονευμάτων κόμη, τα οποία δημοσίευσε σε συνέχειες η εφημερίδα Daily Mail

Ο κόμης Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε από έναν δάσκαλο και μια προϊσταμένη νοσοκόμα, ενώ φοιτούσε στο προπαρασκευαστικό σχολείο Maidwell Hall στο Northamptonshire.

Το υπουργείο Υγείας προσδιόρισε αυτή την εβδομάδα την προϊσταμένη ως την 67χρονη πρώην νοσοκόμα του NHS Sally Jane Carr. Η ίδια αρνείται τους ισχυρισμούς.

 

Το οικοτροφείο Maidwell Hall, στην δεκαετία του 1970.

Η αστυνομία του Northamptonshire επιβεβαίωσε τώρα ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς για κακοποίηση που λέγεται ότι έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1970. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: “Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της έρευνας για έναν αριθμό μη πρόσφατων ισχυρισμών σεξουαλικής κακοποίησης στο σχολείο Maidwell Hall.

«Η αστυνομία του Northamptonshire λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη όλες τις καταγγελίες για κακοποίηση και όταν μας γίνονται αναφορές, θα ακολουθήσουμε όλες τις διαθέσιμες γραμμές έρευνας για να βοηθήσουμε να προσαχθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη«, ανέφερε η ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι όποιος έχει υποστεί κακοποίηση και το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της.

ΙΟ Κ΄λαρολος Σπένσερ,η αδελφή του μετέπειτα πριγκίπισσα Νταϊάνα και η τροφός τους, το 1972, λίγο πριν ο κόμης μπει στο οικοτροφείο.

Ο κόμης Σπένσερ άφησε να εννοηθεί στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Hay νωρίτερα αυτό το μήνα ότι “η δικαιοσύνη μπορεί κάλλιστα να βρει” τους φερόμενους ως κακοποιητές του “πολύ σύντομα”. Στο βιβλίο του, A Very Private School, ο κόμης γράφει: «Υπάρχουν δύο [μέλη του προσωπικού] που είναι ακόμα ζωντανοί… Έπρεπε να τους δώσω ψεύτικα ονόματα [στο βιβλίο] επειδή οι δικηγόροι ανησυχούσαν γι’ αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το βιβλίο που να μην μπορώ να το επιβεβαιώσω με διάφορους μάρτυρες. ‘Ένας από αυτούς ήταν ένας πολύ βίαιος κύριος που με μισούσε και ήταν πολύ βίαιος μαζί μου», ισχυρίστηκε ο αδελφός της μακαρίτισσας Νταϊάνα.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο κύριος αυτός δεν ζούσε πολύ μακριά από το σπίτι του, αλλά πρόσθεσε: “Δεν θέλω να τον βλέπω”. Τα απομνημονεύματα έλεγαν πώς μια βοηθός προϊσταμένη -που περιγράφεται ως “αδηφάγος παιδόφιλος”- κυνηγούσε τον ίδιο και άλλα νεαρά αγόρια, τα προετοίμαζε και στη συνέχεια τα κακοποιούσε στα κρεβάτια τους.

Ο Charles Spencer ισχυρίστηκε επίσης ότι ο John Porch, ο “τρομακτικός και σαδιστής” διευθυντής του προπαρασκευαστικού σχολείου, προκαλούσε βάναυσους ξυλοδαρμούς στα παιδιά και φαινομενικά απολάμβανε σεξουαλική ευχαρίστηση από τη βία. Ο Porch έχει πεθάνει.
Ένας δεύτερος πρώην μαθητής του Maidwell Hall ισχυρίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η Carr πήρε την παρθενιά του όταν ήταν 12 ετών σε έναν κοιτώνα. Είπε: “Θυμάμαι το όνομά της εδώ και πολλά χρόνια”.

Ο Σπένσερ, 60 ετών σήμερα, περιέγραψε στα απομνημονεύματά του πώς η προϊσταμένη, η οποία, όπως είπε, ήταν 19 ή 20 ετών εκείνη την εποχή, φρόντιζε και στη συνέχεια κακοποιούσε τα αγόρια στα κρεβάτια των κοιτώνων τους τη νύχτα.

Ο ίδιος φοίτησε στο Maidwell μεταξύ των ηλικιών οκτώ και 13 ετών και περιέγραψε πώς η προϊσταμένη, την οποία δεν κατονομάζει στο βιβλίο του, πρώτα «με φίλησε στα χείλη» πριν «με προάγει στη δεύτερη τάξη του χαρεμιού της: εκείνους που άγγιζε στενά».

Η κακοποίηση, και η συναισθηματική σύγχυση που προκάλεσε, τον οδήγησαν στο να αυτοτραυματίζεται και να θέλει «πλήρες σεξ από πολύ νωρίς», γράφει στα απομνημονεύματά του, ο κόμης Σπένσερ.

Ένας δικηγόρος της Carr δήλωσε ότι υπήρχαν “πολύ σαφείς πραγματικές διαφορές” που “επιβεβαιώνουν απερίφραστα ότι η πελάτης μας δεν είναι η δράστις της φερόμενης κακοποίησης κατά του Charles Spencer”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου