Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 06, 2024

Μινιόν: Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό μέχρι τα Χριστούγεννα

Μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα, το νέο flagship κατάστημα Zara αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο αναγεννημένο Μινιόν στην καρδιά της Αθήνας. Το κατάστημα θα είναι μεγαλύτερο και διαφορετικό από το πρόσφατο κατάστημα των 5.000 τ.μ. που άνοιξε στον Πύργο του Πειραιά, καταλαμβάνοντας 5.150 τ.μ. από τους συνολικά 6.100 τ.μ. εμπορικών χώρων του νέου Μινιόν.

Το Zara θα αναπτυχθεί σε τέσσερα επίπεδα: υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, και σε αντίθεση με το κατάστημα στον Πειραιά, δεν θα περιλαμβάνει τμήμα Zara Home.


Πετάξτε σκόρδο στην τουαλέτα: θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα 

Η μισθωτική σύμβαση μεταξύ της Dimand, ιδιοκτήτριας του Μινιόν, και της ITX Ελλάς, θυγατρικής της Inditex, πρόκειται να υπογραφεί σύντομα, καθώς απομένει η επίλυση κάποιων τεχνικών λεπτομερειών. Το νέο Μινιόν θα είναι ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων με πιστοποίηση LEED Gold, περιλαμβάνοντας καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα.


Εκτός από το εμπορικό τμήμα, η ITX Ελλάς θα μισθώσει και γραφειακούς χώρους στο κτίριο, δημιουργώντας εκεί το νέο της «στρατηγείο». Το Μινιόν, με συνολική επιφάνεια 18.580 τ.μ., περιλαμβάνει δύο κτήρια. Οι γραφειακοί χώροι, εμβαδού 7.700 τ.μ., θα καταλαμβάνουν τους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων ΒΓΔΕ, από τον 3ο έως τον 7ο όροφο. Στο κτίριο Α, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου, θα αναπτυχθεί μελλοντικά ένα οικιστικό project με 36-37 διαμερίσματα.





Η ΔΕΗ θα είναι επίσης μισθωτής στους γραφειακούς χώρους του Μινιόν, έχοντας μισθώσει πρόσφατα και το ανακαινισμένο κτίριο στη Χρήστου Λαδά 3, πρώην έδρα του Ομίλου Λαμπράκη.


Η Inditex, η οποία περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka, επανεξετάζει την παρουσία της στην περιοχή της Ομόνοιας, αλλά δεν σχεδιάζει άμεσες αλλαγές. Στο πλαίσιο της στρατηγικής «go big», ο όμιλος θα συνεχίσει την αναδιάρθρωση του δικτύου του, ενδεχομένως συγχωνεύοντας ή κλείνοντας μικρά καταστήματα. Σήμερα, η Inditex ελέγχει 155 καταστήματα στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αποτελεί μία από τις αγορές με τους καλύτερους δείκτες απόδοσης.


Η αναγέννηση του Μινιόν, το οποίο αγοράστηκε από τη Dimand το 2021 έναντι 25 εκατ. ευρώ, είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς. Ο καταξιωμένος αρχιτέκτονας Μίνως Διγενής έχει αναλάβει την ανακατασκευή του κτιρίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου