Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω
Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Ιουνίου 07, 2024

Ντόναλντ Τραμπ: Εξαπέλυσε επίθεση στον Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του προεκλογική ομιλία μετά την καταδίκη στη Νέα Υόρκη

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με έντονα επιθετική ρητορική κατά της μετανάστευσης στην πρώτη του

προεκλογική ομιλία μετά την καταδίκη του στη Νέα Υόρκη.


Επιτέθηκε στην πολιτική του διαδόχου του, Τζο Μπάιντεν, την οποία χαρακτήρισε «εισβολή», παρά το πρόσφατο κλείσιμο των συνόρων με εκτελεστικό διάταγμα του Δημοκρατικού προέδρου. Ο Τραμπ απείλησε με εξοντωτικούς δασμούς τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, αν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

 Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάιντεν για πολιτική «ανοίγματος» των συνόρων κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην Αριζόνα, μια κρίσιμη πολιτεία για τις εκλογές. Το 2020, ο Μπάιντεν είχε κερδίσει εκεί με διαφορά μόλις 10.000 ψήφων.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που στερεί από τους μετανάστες το δικαίωμα ασύλου όταν ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 2.500 ημερησίως για επτά συνεχόμενες ημέρες.


«Την πρώτη ημέρα της θητείας μου, θα ακυρώσω το σκανδαλώδες διάταγμα του ‘αγύρτη Τζο’», δήλωσε ο Τραμπ, κάνοντας λόγο για μέτρο «υπέρ της εισβολής», «υπέρ της διακίνησης παιδιών» και «υπέρ των διακινητών ναρκωτικών». Υποσχέθηκε να τερματίσει όλες τις πολιτικές ανοίγματος των συνόρων της κυβέρνησης Μπάιντεν, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στη νοτιοδυτική πολιτεία, από όπου περνούν πολλοί από τους μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.


Ο Τραμπ επίσης απείλησε με επιβολή εξοντωτικών δασμών στις χώρες που δεν παίρνουν μέτρα για να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές. «Έχουμε τρομερή οικονομική δύναμη», τόνισε, υποδεικνύοντας την Κίνα ως παράδειγμα χώρας που θα υποστεί δασμούς αν δεν συμβάλει στη μείωση της μετανάστευσης.

Η ασφάλεια των συνόρων και η μετανάστευση έχουν γίνει κεντρικά ζητήματα ενόψει των προεδρικών εκλογών σε πέντε μήνες, στις οποίες θα αναμετρηθούν ξανά οι Μπάιντεν και Τραμπ, όπως και το 2020. Οι Ρεπουμπλικάνοι συνεχώς κατηγορούν τον Μπάιντεν για την «εισβολή» των μεταναστών.


Η ομιλία του Τραμπ στην Αριζόνα ήταν η πρώτη μετά την καταδίκη του για παραχάραξη λογιστικών εγγράφων, προκειμένου να αποκρύψει πληρωμές σε πορνοστάρ για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις εκλογές του 2016.


Το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Μπάιντεν διευκολύνει επίσης τις απελάσεις μεταναστών στο Μεξικό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, και επιτρέπει την επανείσοδο αιτούντων άσυλο όταν ο αριθμός τους μειωθεί στα 1.500 άτομα ημερησίως. Επικριτές της απόφασης ισχυρίζονται ότι ο Μπάιντεν ακολουθεί τη γραμμή του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του.


Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει την επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου