Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 28, 2024

Άνδρας φτερνίστηκε και τα έντερά του βγήκαν από την κοιλιά του


 Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έτρωγε σε ένα εστιατόριο με τη σύζυγό του όταν φτερνίστηκε τόσο έντονα που τμήμα των εντέρων του βγήκε από το σώμα του μέσω μιας χειρουργικής πληγής, σύμφωνα με ερευνητές.


Το περιστατικό, που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του Μαΐου 2024 του αμερικανικού περιοδικού American Journal of Medical Case Reports, περιγράφει τον ανώνυμο άνδρα ως έναν 63χρονο με ιστορικό καρκίνου του προστάτη.

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών για μια υποτροπή του καρκίνου του προστάτη αντιμετώπισε διάφορες επιπλοκές στην υγεία του. Περίπου 15 μέρες πριν το περιστατικό με το εστιατόριο υποβλήθηκε σε αφαίρεση της ουροδόχου κύστης με αποτέλεσμα να έχει μία χειρουργική τομή στην κοιλιά του.

Την ίδια μέρα του περιστατικού οι γιατροί του άνδρα ανέφεραν ότι το τραύμα επουλωνόταν καλά και μπορούσε να αφαιρέσει τα ράμματα.


Αυτός και η σύζυγός του πήγαν για πρωινό στο εστιατόριο για να το γιορτάσουν. «Κατά τη διάρκεια του πρωινού, ο άνδρας φτερνίστηκε έντονα και άρχισε να βήχει. Αμέσως παρατήρησε μια “υγρή” αίσθηση και πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς του. Κοιτάζοντας προς τα κάτω, παρατήρησε αρκετές θηλιές ροζ εντέρου να προεξέχουν από την πρόσφατη χειρουργική τομή», γράφουν οι ερευνητές.


Έκπληκτος, ο άνδρας κάλυψε την προεξοχή με το πουκάμισό του και σκέφτηκε να πάρει στο νοσοκομείο. Ωστόσο φοβήθηκε ότι η αλλαγή θέσης του σώματος του θα έκανε την πληγή χειρότερη και κάλεσε αντ’ αυτού ασθενοφόρο.

Οι τραυματιοφορείς που έφτασαν κάλυψαν την πληγή με ένα επίθεμα και έδωσαν στον άνδρα παυσίπονα, μεταφέροντάς τον εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο. Εκεί, οι μετρήσεις έδειξαν ότι τα ζωτικά του σημεία ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων.


«Τρεις χειρουργοί ουρολόγοι χειρουργοί περιόρισαν προσεκτικά το εκσπλαχνισμένο έντερο πίσω στην κοιλιακή κοιλότητα», σημειώνουν οι επιστήμονες. Και συνεχίζουν: «Επιθεώρησαν όλο το μήκος του λεπτού εντέρου και δεν διαπίστωσαν κανένα στοιχείο τραυματισμού».


Το επιστημονικό περιοδικό σημειώνει ότι η περίπτωση είναι σημαντική, διότι συμπληρώνει κενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το γιατί μία πληγή δεν επουλώνεται ή δεν επουλώνεται καλά.


«Αν και το άνοιγμα ενός τραύματος είναι μια γνωστή επιπλοκή, η περίπτωση αυτή είναι σημαντική επειδή η μη επούλωση στην κοιλιακή περιοχή μετά από κυστεκτομή περιγράφεται ελάχιστα στην ιατρική βιβλιογραφία», καταλήγει το άρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου