Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 24, 2024

Κεφτεδάκια με παρμεζάνα και ντοματένια σάλτσα


Κεφτεδάκια ζυμωμένα με παρμεζάνα κάνουν μπλουμ σε μια μυρωδάτη σάλτσα από ώριμες καλοκαιρινές

ντομάτες, με λίγο σκορδάκι και βασιλικό. Eνα πιάτο που πιο νόστιμο δε γίνεται.




Υλικά

Μερίδες: 6


Για τους κεφτέδες


 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά

 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε γάλα και καλά στυμμένο

 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 2 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι

 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 50 ml ελαιολάδο + επιπλέον για το τηγάνισμα

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας


 2.500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

 50 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

 40 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τούτα τα κοκκινιστά κεφτεδάκια ξεκινάμε με τη σάλτσα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Κεφτεδάκια


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.

Αδειάζουμε (μαζί με το λάδι) σε βαθύ μπολ και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια των 35 γρ. περίπου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τoν βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου