Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 13, 2024

"ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ!" Η αφρικανική σκόνη έβαλε ...φρένο στον καύσωνα

 

Ο καύσωνας μπορεί να σταμάτησε σχολεία και να οδήγησε πολλούς σε τηλεργασία, αλλά η συννεφιά όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, «έβαλαν ένα πρόσκαιρο φρένο στην ανοδική πορεία του υδραργύρου». Παράλληλα όπως επισημαίνει, σε αυτό συνέβαλε και η αφρικανική σκόνη.
«Το γκάζι και το φρένο του υδράργυρου…Παρότι στα Σπάτα φτάσαμε τους 40 βαθμούς, εν τούτοις η συννεφιά αλλά και εν μέρει η σκόνη, έβαλαν ένα πρόσκαιρο φρένο στην ανοδική πορεία του υδραργύρου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.


Όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.


Την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.
Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου