Γλυκόξινο, πλούσιο, πανεύκολο φαγητό, από αυτά που όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα σκεύος.\\
Ωραιότατο για το κυριακάτικο τραπέζι.
35′ προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ ψήσιμο, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 4 ώρες και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4
1.800 γρ. αρνί, από μπούτι και σπάλα, με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
50 γρ. μουστάρδα πικάντικη
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
8 φρέσκα δαμάσκηνα + 8 βερίκοκα
τα φύλλα από 4 κλωνάρια φασκόμηλο (ή περίπου 10 ξερά φύλλα)
200 γρ. κεφαλοτύρι, σε κύβους
120 ml κόκκινο γλυκό κρασί
120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα Βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας, τη μου- στάρδα, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Κόβουμε στη μέση τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ξανακλείνουμε, για να τους δώσουμε το αρχικό τους σχήμα.
Τα βάζουμε στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του αρνιού και στριμώχνουμε σε διάφορα σημεία το φασκόμηλο.
Ρίχνουμε τα κρασιά σε μια άκρη της γάστρας, για να μην ξεπλύνουν το αρνάκι από τη μαρινάδα του.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200° C, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου