Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 28, 2024

Εκπαίδευση στην εφαρμοσμένη θαλάσσια έρευνα και προστασία - στο Διεθνές Σχολείο της Θάλασσας του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος


Καθόλη τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού συνεχίζονται οι δράσεις εφαρμοσμένης εκπαίδευσης εν πλω στα σκάφη Aegean Explorer και Πηνελόπη.

Στο πλαίσιο κοινής αποστολής με το Βελγικό Πανεπιστήμιο Odisee University of Applied Sciences η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στη συμπεριφορά και την ευζωία των θαλάσσιων θηλαστικών στο πλαίσιο του υπό δημιουργία Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου. Η ομάδα φοιτητών ολοκλήρωσε την επίποπια εκπαίδευση στις ερευνητικές βάσεις του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος στη Σάμο και τους Λειψούς.

Διεπιστημονικές ομάδες φοιτητών από τα Pennsylvania State University, University of South Dakota και από τα Culver Academies των ΗΠΑ, καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Toronto συνεργάστηκαν με ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος με αντικείμενο την εφαρμοσμένη έρευνα που στοχεύει στην προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων ειδών του Αιγαίου.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου