Υλικά
Για το κριθαράκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
1 φλιτζάνι κριθαράκι (μανέστρα)
150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, έτοιμο για μαγείρεμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 φλιτζάνια ζωμό κότας
το ξύσμα μισού λεμονιού
λίγο δυόσμο ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας ψιλοκομμένο
Για το κοτόπουλο
2-3 στήθη κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κλωνάρια θυμάρι ή ρίγανη
λίγο σκόρδο σκόνη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το κοτόπουλο στη μαρινάδα
Κόβετε τα φιλέτα στο μέγεθος που επιθυμείτε.
Τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ με όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύετε πολύ καλά και τα διατηρείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσετε.
Σε γκριλ ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα φιλετάκια για 4'-5', σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από κάθε μεριά, προσέχοντας να μην πάρουν πολύ έντονο χρώμα. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν 2'-3' πριν τα σερβίρετε με το κριθαράκι.
Ετοιμάζετε το κριθαράκι
Σοτάρετε το κριθαράκι σε ένα τηγάνι όπου έχετε ρίξει το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2'-3' ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Προσθέτετε το 1/3 από το ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Μαγειρεύετε προσθέτοντας ανά τακτά διαστήματα το ζωμό για όσο διάστημα υποδεικνύει η συσκευασία της μανέστρας. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι να σταθεί σκεπασμένο για 5'. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι να αφρατέψει πριν το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου