Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 26, 2024

Με ένα ανώνυμο email αποκάλυψε το ψέμα της νύφης της για το βιογραφικό της – «Απολύθηκε, όμως αν δεν το έκανα θα μας έβαζε σε μπελάδες»


Είναι συνηθισμένο, ορισμένοι άνθρωποι να «υπερβάλλουν» στο βιογραφικό τους, γεμίζοντάς το με αμφισβητούμενα ή κάπως ανακριβή στοιχεία. To κατάφωρο ψέμα, όμως,  ότι δηλαδή είσαι πτυχιούχος μιας σχολής στην οποία δεν φοίτησες ποτέ, είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν θα έκαναν.

 Πρόσφατα, η γυναίκα της ιστορίας έστειλε ένα ανώνυμο email στην εταιρεία όπου δουλεύει η νύφη της στο οποίο εξέθετε τα ψέματα που είχε γράψει στο βιογραφικό της.

Ήταν ανέκαθεν ανασφαλής αλλά μετά άρχισε να λέει και ψέματα”

Η 25χρονη γυναίκα έχει έναν αδελφό, ο οποίος είναι παντρεμένος με την 27χρονη Katie. Η γυναίκα έχει καλές σχέσεις με την οικογένειά της, ενώ  όταν πρωτογνώρισε την Katie, την είχε συμπαθήσει.  «Η Katie ανέκαθεν είχε ανασφάλειες σχετικά με το υπόβαθρό της», εξηγεί η γυναίκα.  «Δεν σπούδασε και πήγαινε από την μία δουλειά στην άλλη – που δεν είναι κακό. Ο καθένας ακολουθεί τη δική του πορεία. Πρόσφατα όμως, άρχισε να λέει ψέματα, ότι είναι αριστούχος απόφοιτη ενός πανεπιστημίου με κύρος».

Ενώ δεν έδινε σημασία στο γεμάτο ψέματα βιογραφικό της, αποφάσισε να αλλάξει τακτική όταν ανακάλυψε ότι έστελνε αιτήσεις για δουλειά με αυτό. Ακόμη χειρότερα, το χρησιμοποίησε για να την προσλάβουν σε μια χρηματοοικονομική εταιρεία και της ζήτησε να της δώσει καλές συστάσεις.


Τότε, η γυναίκα αποφάσισε να πει στους γνωστούς της από την εταιρεία απλώς ότι η Katie είναι συγγενής και τίποτε παραπάνω. Μετά από λίγο καιρό, σε μια οικογενειακή συγκέντρωση βρέθηκε ένας συνάδελφος από την εταιρεία και ανέφερε τη συνέντευξη της Katie.

«Μίλησε για το εντυπωσιακό βιογραφικό της και το γεγονός ότι είναι αριστούχος», περιγράφει η γυναίκα.

“Κατάλαβα ότι θα μας έβαζε σε μπελάδες”

«Δεν μπορούσα να πιστέψω στ’ αυτά μου. Μίλησα στην Katie κατ’ ιδίαν  και τη ρώτησα γιατί έλεγε ψέματα. Έγινε αμυντική και μου είπε πως όλοι λένε ψέματα στο βιογραφικό τους και ότι καλά θα κάνω να το πάρω απόφαση».


Η γυναίκα ένιωσε ότι η Katie είχε περάσει τα όρια. Συνειδητοποίησε ότι, έτσι και αποκαλυφθεί το ψέμα της, δεν θα μπλέξει μόνο η Katie αλλά και η ίδια, βάζοντας σε κίνδυνο το όνομα και των δύο στη δουλειά.


Έτσι, αποφάσισε να κάνει μια ανώνυμη αναφορά στην εταιρία της Katie. «Έστειλα ένα ανώνυμο email από έναν λογαριασμό που άνοιξα προσωρινά, επισυνάπτοντας τη λίστα των αποφοίτων της χρονιάς που υποτίθεται ορκίστηκε η Katie, επισημαίνοντας ότι έχει πει ψέματα», εξηγεί η γυναίκα.  «Ως αποτέλεσμα η Katie απολύθηκε από την εταιρία και μπήκε σε “μαύρη λίστα” σ’ ολόκληρο τον κλάδο».


Σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, μου επιτέθηκε ανοιχτά, κατηγορώντας με, καθώς ήμουν η μόνη  στην οποία το είχε πει».


Όσο και αν η γυναίκα νιώθει άσχημα που αποκάλυψε την Katie, ξέρει ότι, αν το κρατούσε μυστικό, θα έθετε την καριέρα της σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου