Με το χτύπημα ο καφές παγώνει και αποκτά ένα βελούδινο καϊμάκι.
5′ προετοιμασία, Σύνολο: 5′
Υλικά
Μερίδες: 1
60 ml εσπρέσο
4-5 παγάκια
15 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τον ιταλικό κρύο καφέ shakerato σε ένα σέικερ βάζουμε τον πάγο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε από πάνω τον ζεστό, φρεσκοφτιαγμένο εσπρέσο, κλείνουμε το σέικερ και χτυπάμε δυνατά για 10-20 δευτερόλεπτα.
Σουρώνουμε σε ποτήρι του κοκτέιλ ή του μαρτίνι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου