Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 26, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: LIVE η τελετή έναρξης από τον Σηκουάνα – Τετράωρο υπερθέαμα υπόσχονται οι Γάλλοι


 Ένα ανεπανάληπτο υπερθέαμα έχουν υποσχεθεί οι Γάλλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη, κάνοντάς μας να αδημονούμε για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Στις 20:24 ώρα Έλλαδας, που είναι σημαδιακό καθώς ταυτίζεται με την χρονιά που διανύουμε, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στο Παρίσι και ειδικά στον Σηκουάνα. Κι αυτό, γιατί είναι η πρώτη φορά που η τελετή, η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί την (επίσημη) εκκίνηση των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα γίνει σε στάδιο, αλλά σε ποταμό.


Πατήστε ΕΔΩ και δείτε live την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι αθλητές όλων των αποστολών θα επιβιβαστούν σε πλωτά μέσα, τα οποία θα κινηθούν κατά μήκος του ποταμού, σε μια διαδρομή που θα καλύψει 6 χιλιόμετρα.

Συνολικά, θα χρησιμοποιηθούν 162 βάρκες, με επτά χιλιάδες αθλητές να βρίσκονται σε αυτές.

Δείτε τι ακριβώς θα βλέπουν οι αθλητές από τις βάρκες:

Δείτε τη βόλτα της επίσημης μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, Κλιτορίξ, στον Σηκουάνα:

Σε… πρώτο πλάνο θα είναι σημαντικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η αναστηλωμένη Παναγία των Παρισίων και το Λούβρο.

Δείτε εδώ τον χάρτη της διαδρομής στον Σηκουάνα:

ΣΗΚΟΥΑΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, η παρέλαση θα ανοίξει με την αποστολή της Ελλάδος, με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, και θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της ολυμπιακής ομάδας της οικοδέσποινας Γαλλίας.

Την τελετή έναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν δια ζώσης περίπου 300.000 θεατές, εκτός από τα δισεκατομμύρια που θα τη δουν από τους τηλεοπτικούς και όχι μόνο δέκτες τους, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας με σχεδόν μισό εκατομμύριο αστυνομικούς και στρατιωτικούς να έχουν δημιουργήσει έναν αδιαπέραστο κλοιό γύρω από την πόλη.

Παράλληλα, πάνω από 500 επίσημοι προσκεκλημένοι, σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και VIP, θα δώσουν το «παρών», με τον Μακρόν να τους έχει ήδη παραθέσει μια εντυπωσιακή δεξίωση καλωσορίσματος στο Λούβρο.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Thomas Jolly, είναι πολύ πιθανό να δούμε «ένα γιγάντιο μπαλέτο σε 12 πράξεις με εκατοντάδες χορευτές σε γέφυρες στον Σηκουάνα», κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Φυσικά, δεν θα λείψουν τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς «πενταγράμμου» που θα… ντύσουν με τις ερμηνείες τους την τελετή έναρξης σε όλη τη διάρκειά της. Μάλιστα, φημολογείται ότι Σελίν Ντιόν και Lady Gaga θα ενώσουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, ερμηνεύοντας το La Vie en Rose της θρυλικής Εντίτ Πιάφ, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Το σίγουρο είναι ότι οι στιγμές χαράς, συγκίνησης, αλλά και περηφάνειας θα είναι πολλές απόψε.

Τα… χαλάει ο καιρός;

Όσο κι αν ο καιρός επιμένει να κάνει τα δικά του στην γαλλική πρωτεύουσα, με σποραδικές βροχές να ταλαιπωρούν την πόλη από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι υπεύθυνοι επιμένουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να χαλάσει την αποψινή μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, ενώ η αναστάτωση με τις εμπρηστικές επιθέσεις στα γαλλικά τρένα σιγά – σιγά δείχνει να ξεπερνιέται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου