Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 31, 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται 4 οικισμοί – «Κρίσιμη η κατάσταση, κοντά στα σπίτια οι φλόγες» λέει ο πρόεδρος Αφρατίου

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (31/07), στην περιοχή του Πίσσωνα Ευβοίας.

Η φωτιά αρχικά ξεκίνησε από καλαμιές και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση και κατευθύνθηκε προς το Αφράτι, όπου και δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112. Αργότερα, εκκενώθηκαν ακόμα τρεις περιοχές και συγκεκριμένα το Καμάρι, τα Καλύβια και ο Άγιος Γέωργιος Άρμας.
 


Όπως μετέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφρατίου, Παναγιώτης Ζαχαρίας,  «η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς υπάρχουν σπίτια κοντά στο παρθένο δάσος που έχει εισχωρήσει πλέον η φωτιά. Οι κάτοικοι, έπειτα από την εντολή που έλαβαν για εκκένωση από το 112, άρχισαν να κινητοποιούνται, ενώ και ο δήμος συνδράμει με κάθε μέσο. Σε κάθε περίπτωση, επιχειρούν ασταμάτητα οι δυνάμεις πυρόσβεσης και ευελπιστούμε ότι θα οροθετηθεί το πύρινο μέτωπο πριν φτάσει στα σπίτια». 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, αλλά κι 4 ομάδες πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ. Από αέρος συνδράμουν 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα δύο έχουν αναλάβει τον συντονισμό).


Κάτοικοι οχυρώνουν το Αφράτι με τρακτέρ

Την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής με τα τρακτέρ τους οχυρώνουν το Αφράτι. Κατά πληροφορίες του evima.gr, οι κάτοικοι έχουν παρατάξει κατά σειρά μηχανήματα και τρακτέρ προκειμένου να προχωρήσουν στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης τόσο των επιγείων όσο και το ένα εναέριων μέσων που επιχειρούν.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου