Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 04, 2024

Αυτά είναι τα μικρότερα νησιά του κόσμου

Όταν σκεφτόμαστε τα νησιά, συχνά μας έρχονται στο μυαλό εικόνες

απέραντων παραλιών, καταγάλανων θαλασσών και εξωτικών τοπίων.

Όμως, υπάρχουν και κάποια νησιά που διαφέρουν από αυτή την εικόνα, λόγω του μικρού τους μεγέθους.

Αυτά τα μικρότερα νησιά του κόσμου, μπορεί να μην έχουν την έκταση των γνωστών τουριστικών προορισμών, αλλά έχουν τη δική τους μοναδική γοητεία και ιστορία.

Bishop Rock

Βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό και θεωρείται το μικρότερο νησί του κόσμου με μόνιμη δομή. Το νησί φιλοξενεί μόνο έναν φάρο, που χτίστηκε το 1858 και είναι ζωτικής σημασίας για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή. Η έκταση του νησιού είναι μόλις 46 τετραγωνικά μέτρα. 

Monuriki

Αυτό το μικρό νησί, που αποτελεί μέρος των νησιών Μάμανουκα στα Φίτζι, έγινε διάσημο μετά την ταινία "Ναυαγός" με τον Τομ Χανκς. Η έκταση του νησιού είναι περίπου 0.4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι ακατοίκητο. Παρά το μικρό του μέγεθος, το Μονόρε διαθέτει πλούσια βλάστηση και πανέμορφες παραλίες.

Kremlin

Βρίσκεται στη Λίμνη Βάλνταϊ, στη Ρωσία, και έχει έκταση μόλις 0.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το νησί φιλοξενεί μια μικρή μονή και μια εκκλησία του 16ου αιώνα, καθιστώντας το ένα σημαντικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο της περιοχής.

Just Room Enough Island

Αυτό το μικρό νησί στον Ποταμό Σεντ Λόρενς, στη Νέα Υόρκη, είναι ίσως το μικρότερο κατοικήσιμο νησί του κόσμου. Η έκτασή του είναι μόλις 310 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί ένα μικρό σπίτι και έναν κήπο. Το όνομά του αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα: "Απλά αρκετός χώρος".

Dillen

Ένα μικρό νησί στη Λίμνη Mjøsa, τη μεγαλύτερη λίμνη της Νορβηγίας. Το Ντιλέν έχει έκταση περίπου 0.01 τετραγωνικά χιλιόμετρα και φιλοξενεί μια μικρή εξοχική κατοικία. Το νησί είναι ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση, μακριά από τη φασαρία της καθημερινότητας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου