Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2024

ΩΠΑ! ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ μεταξύ υπουργού του Μακρόν και Λεπέν – Μπαρντελά...

 

Ο υπουργός Αμύνης του Μακρόν και ο πρώην πρωθυπουργός του Εντουάρ Φιλίπ, δείπνησαν συχνά τους τελευταίους μήνες με την Μαρίν Λεπέν και τον Ζορντάν Μπαρντελά, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Libération.
Οι συναντήσεις που καλύφθηκαν από μυστικότητα, έγιναν στο σπίτι του μυστικοσύμβουλου του Μακρόν Τιερί Σολέρ. Αργά χθες, ο Εντουάρ Φιλίπ επιβεβαίωσε ότι συνάντησε μυστικά την Μαρίν Λεπέν.
Ο Ζορντάν Μπαρντελά, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ακροδεξιάς και υποψήφιος πρωθυπουργός, συμμετείχε σε ένα δείπνο στις 12 Ιουνίου, τρεις ημέρες μετά τη διάλυση της Βουλής από τον Μακρόν και τη νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές.
Αυτά τα μυστικά ραντεβού, τα οποία περιγράφονται λεπτομερώς στο δημοσίευμα της Libération, έχουν ρίξει σκιά στη στάση των Ηλυσίων απέναντι στην ακροδεξιά, εγείροντας μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη φύση αυτών των σχέσεων και τα κίνητρα πίσω από αυτές.
Ένα βασικό ερώτημα είναι αν ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ενήμερος για αυτές τις πρωτοβουλίες, ιδίως εκείνες του υπουργού Αμύνης. Το προεδρικό Μέγαρο το αρνείται και υποστηρίζει ότι ο Τιερί Σολέρ δεν είναι πλέον σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν. Παρ’ όλα αυτά, «βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ του πρώτου γύρου για να αναλύσει τα αποτελέσματα με το επιτελείο του Μακρόν», σχολιάζει η εφημερίδα.
Σχετικά με τον υπουργό Αμύνης του Μακρόν, αυτές οι επαφές δεν προκαλούν εντύπωση, σχολιάζει η Liberation. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου, ο υπουργός ήταν φιλικός με τους ακροδεξιούς βουλευτές, χωρίς να διστάζει κατά καιρούς να υιοθετήσει τις τροπολογίες τους, συμπεριφερόμενος σαν να προέρχονταν από την κυβέρνηση. Οι βουλευτές της Λεπέν τον θεωρούν ευγενικό άνθρωπο, με τον οποίο θα ήταν πολύ ευχάριστο να συνεργαστούν, παρά τις διαφωνίες τους.
Μετά τις αποκαλύψεις της Libération, ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ επιβεβαίωσε ότι δείπνησε με τη Μαρίν Λεπέν πριν από μερικούς μήνες. «Είναι αλήθεια, δειπνήσαμε μαζί γιατί δεν γνωριζόμαστε πολύ καλά», δήλωσε στην τηλεόραση TF1 ο Εντουάρ Φιλίπ, σήμερα δήμαρχος της Χάβρης.
Κατά τη διάρκεια αυτού του «εγκάρδιου δείπνου», είπε ο Φιλίπ, »παρατήρησε πολύ βαθιές διαφωνίες σε πολλά θέματα» με την επικεφαλής της ακροδεξιάς. «Χρειαζόσασταν δείπνο για να το δείτε αυτό;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Μου αρέσει να συναντώ ανθρώπους. Η Μαρίν Λε Πεν πήρε πάνω από 30% στις προεδρικές εκλογές, οπότε δεν με πειράζει να φάω μαζί της», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός του Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου