Αυτή η πλούσια συνταγή για αυγά σε σάλτσα ντομάτας με ρεβίθια και σπανάκι είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα ή δείπνο. Σερβίρεται ζεστή με φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε κάθε σταγόνα από τη νόστιμη σάλτσα.
Υλικά για τη συνταγή
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια μωρά σπανάκι, ψιλοκομμένο (περίπου 150 γραμμάρια)
4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 φλιτζάνια κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κονσέρβα ρεβίθια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα (περίπου 400 γραμμάρια)
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35%)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να αρχίσει να ροδίζει το σκόρδο, περίπου 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ρεβίθια, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράζει.
Σπάμε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ, προσέχοντας να μην σπάσει ο κρόκος. Ανοίγουμε μια τρύπα στη σάλτσα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το αυγό και το αφήνουμε να πέσει μέσα, ώστε ο κρόκος και το μεγαλύτερο μέρος του ασπραδιού να παραμείνουν εντός (μπορεί να απλωθεί λίγο ασπράδι). Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα αυγά, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Πασπαλίζουμε τη σάλτσα με θυμάρι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι τα αυγά να φτάσουν την επιθυμητή σύσταση, 6-8 λεπτά για μεσαία σύσταση.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Σερβίρεται ζεστό με φρέσκο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου