Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 14, 2024

Σε ποια νησιά γυρίστηκαν πασίγνωστες ελληνικές ταινίες

Νησιά που θαυμάσαμε την ομορφιά τους και τα αγαπήσαμε μέσα από τις ελληνικές ταινίες

Πολλά πασίγνωστα ελληνικά νησιά έχουν φιλοξενήσει γυρίσματα αγαπημένων ελληνικών ταινιών, τα οποία ανέδειξαν τις φυσικές τους ομορφιές και τα έκαναν δημοφιλείς προορισμούς.
 

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:



Αντίπαρος: Η ταινία "Μανταλένα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη γυρίστηκε εδώ και έκανε το νησί γνωστό στο ευρύ κοινό, δεδομένου ότι τότε δεν είχε καν ηλεκτρικό ρεύμα​.

Ρόδος: Πολλές ταινίες γυρίστηκαν στη Ρόδο, με πιο χαρακτηριστική την "Το Δόλωμα" όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη εμφανίζεται στα Λουτρά της Καλλιθέας. Άλλη γνωστή ταινία είναι "Κάτι κουρασμένα παλληκάρια".

Σπέτσες: Το νησί φιλοξένησε την ταινία "Τζένη Τζένη" με την Τζένη Καρέζη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη, γνωστή για τη σκηνή στη σπηλιά του Μπεκίρη.



Άνδρος: Η ταινία "Κορίτσια στον ήλιο" γυρίστηκε στο Μπατσί της Άνδρου, ενώ η ταινία "Η Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη βασίστηκε σε ιστορίες του νησιού και επίσης γυρίστηκε εκεί​.

Κέρκυρα: Η Ρένα Βλαχοπούλου πρωταγωνιστεί στην ταινία "Βίβα Ρένα" και "Η Κόμισσα της Κέρκυρας", που αναδεικνύουν τις ομορφιές του νησιού​. Εκεί γυρίστηκε και η ταινία "Αρχόντισσα και Αλήτης".

Ύδρα: Η ταινία "Κορίτσι με τα μαύρα" του Μιχάλη Κακογιάννη με την Έλλη Λαμπέτη γυρίστηκε εδώ, καθιστώντας την Ύδρα έναν εμβληματικό κινηματογραφικό προορισμό​.



Μύκονος: Η ταινία "Η Παριζιάνα" με την Ρένα Βλαχοπούλου γυρίστηκε εν μέρει στη Μύκονο, προβάλλοντας το κοσμοπολίτικο προφίλ του νησιού.

Η Θεία μου η Χίπισσα:Στο συγκεκριμένο φιλμ η Ρένα Βλαχοπούλου έκανε βόλτα σε πολλά νησιά, με πιο χαρακτηριστική σκηνή αυτήν που γυρίστηκε στα Μάταλα της Κρήτης!

H Νεράιδα και το Παλικάρι: Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ σαν άλλοι Ιουλιέτα και Ρωμαίος στο όμορφο νησί της Κρήτης.

Ποια Είναι η Μαργαρίτα: Η Τζένη Καρέζη και ο Θανάσης Βέγγος γυρίζουν τους δρόμους από το αρχοντικό νησί των Δωδεκανήσων, την Κω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου