Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2024

Ημαθία: Συναγερμός για μολυσμένο νερό με αρσενικό σε πομόνα στον Άραχο – «Κινδυνεύουν ζώα, καλλιέργειες και άνθρωποι»

Συναγερμός σήμανε στις τοπικές Αρχές του δήμου Αλεξάνδρειας,

έπειτα από καταγγελία κτηνοτρόφου για μολυσμένο νερό σε πομόνα, στην περιοχή Άραχος Ημαθίας.


Το νερό μολύνθηκε με αρσενικό καθώς πολλοί πετούν σε κοντινό σημείο άδεια μπουκάλια από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν. Όπως διακρίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ακριβώς δίπλα από τον πομόνα εντοπίζονται δεκάδες τέτοια μπουκάλια και κουβάδες.

 «Η πομόνα αυτή λειτουργεί πολλά χρόνια. Πήρα την πρωτοβουλία να πάρω δείγμα νερού και να το πάω σε ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς πέθαναν περίπου 100 πρόβατα μου που έπιναν από αυτό το νερό. Στα αποτελέσματα της ανάλυσης φαίνεται ότι το αρσενικό είναι πολύ ανεβασμένο στο νερό, 65 μονάδες πάνω από το κανονικό. Έπρεπε να είναι 10 και είναι 75. Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα τόσο για τα ζώα, όσο και για τους ανθρώπους.  Είναι καταστροφή. Κινδυνεύει με παύση η παραγωγή γάλακτος από τα ζώα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κτηνοτρόφος, Θανάσης Κατσαρός. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, κινδυνεύουν και οι καλλιέργειές των αγροτών της περιοχής, διότι τις ποτίζουν με το νερό που προέρχεται από τον συγκεκριμένο πομόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου