Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 04, 2024

Ντοματόπιτα 🍅

Ως λάτρης της ντομάτας, καλοκαίρι και χειμώνα δεν μπορώ μακριά της, είχα πάρει αρκετές για να τις φτιάξω γεμιστές. Το σχέδιο δεν βγήκε οπότε μιας και είχα φύλλο σφολιάτας έφτιαξα μια γρήγορη αυτοσχέδια ντοματόπιτα. Δεν είχα σκοπό να την μοιραστώ μαζί σας, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν κάτι ιδιαίτερο, γι' αυτό και δεν υπάρχουν φωτογραφίες στα βήματα της εκτέλεσης, αλλά πραγματικά βγήκε μια πεντανόστιμη και γρήγορη πιτούλα!
Ντοματούλα, σ' αγαπώ 💓 ακόμη και τώρα που δεν είσαι τόσο... στα καλύτερά σου 💓🍅

Υλικά

  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. 3μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  3. 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  4. 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  5. 3 χούφτες κίτρινο τυρί (είχα mix 3 τυριών)
  6. 6 φέτες κίτρινο τυρί του τόστ (είχα vegan)
  7. 2 κ.σ. γαλέτα
  8. Λίγο σουσάμι
  9. Λίγο ελαιόλαδο
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. 1 πρέζα πιπέρι
  12. Λίγη ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνω ένα πυρέξ 30Χ20.

  2. 2

    Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το λαδώνω. Βάζω τις ροδέλες της ντομάτας και τις πασπαλίζω με 1 κ.σ. γαλέτα.
    Συνεχίζω με τις ροδέλες της πιπεριάς και του κρεμμυδιού. Πασπαλίζω με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  3. 3

    Προσθέτω τις φέτες τυριού και απλώνω μία δεύτερη στρώση από ροδέλες ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού και πασπαλίζω πάλι με 1 κ.σ. γαλέτα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  4. 4

    Απλώνω το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια, σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το χαράζω σε 10 κομμάτια.

  5. 5

    Το λαδώνω και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου για 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου