Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 19, 2024

Το πιο τρομακτικό μουσείο της χώρας βρίσκεται λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα

Ένα στοιχειωμένο χωριό που ζουν μόνο ...κούκλες και ομοιώματα

Τριγυρνώντας στην επαρχία της χώρας μας, διαπιστώνουμε ότι τα περίεργα αξιοθέατα της Ελλάδας είναι πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζουμε. Μυστηριώδεις τοποθεσίες, σεληνιακά τοπία και αξιοθέατα που δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα. Όλα κρύβουν μια ιδιαίτερη ιστορία ή συνοδεύονται από διάφορους μύθους και θρύλους.
 

Ένα τέτοιο μέρος είναι το «Τιμπούλις» στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Ηλείας. Ένα μυστηριώδες σπίτι – μουσείο που αποτελείται από κούκλες που... μετακινούνται.

Το Τυμπούλης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο γεμάτο παλιά αντικείμενα αντίκες που βρίσκονται στη μέση του πουθενά. Οι δημιουργοί του είναι ένα ζευγάρι, η Uli και ο σύζυγός της Tibor που είχαν συγκεντρώσει πολλά αντικείμενα και αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο. Έφτιαξαν λοιπόν ένα χωριό - μουσείο για να ζουν οι κούκλες τους και έστησαν ένα μοναδικό, μυστηριώδες και για πολλούς ελαφρώς ανατριχιαστικό σκηνικό.



Οι κούκλες μερικές φορές φαίνεται να απολαμβάνουν μια μπύρα ή τον καφέ τους, ενώ υπάρχει ακόμη και ένα μωρό κούκλα σε μια παλιά κούνια. Τα αντικείμενα από τα οποία έχει στηθεί αυτό το ιδιόμορφο μουσείο είναι από σκουπίδια μέχρι αντίκες που αποκτούν αξία λόγω της ηλικίας τους. Όλα δένουν αρμονικά με έναν περίεργο τρόπο και δημιουργούν αυτό το σκηνικό.

Αυτό που αξίζει επίσης να αναφέρουμε είναι ότι οι κούκλες δε μένουν στο ίδιο σημείο. Οπότε όσες φορές κι αν βρεθείς εκεί, θα δεις μια εντελώς διαφορετική σκηνή. Οι κούκλες είναι συχνά στημένες σε μπαλκόνια και αν τις δεις από μακριά, μπορεί να νομίσεις ότι είναι αληθινοί άνθρωποι. Μέσα στο κτίριο, θα δει κανείς καπέλα, γραφομηχανές και παλιές κούνιες. Και φυσικά κάποιες κούκλες.

Αυτό το ιδιαίτερο μουσείο βρίσκεται στη Ζαχάρω ανάμεσα στα χωριά Θόλος και Κυπαρισσία.
Δείτε βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου