Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 07, 2024

Γάζα: Φονικός βομβαρδισμός του Ισραήλ σε σχολείο – Μέλος της Χεζμπολά νεκρό στον Λίβανο

 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν χθες Σάββατο νέους πολύνεκρους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ο ένας από τους οποίους προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων μέσα σε σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, ενώ ταυτόχρονα σκότωσαν μέλος της Χεζμπολά σε επιδρομή drone στον γειτονικό Λίβανο.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ανέφερε πως η αεροπορία του στοχοποίησε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι» της Νουσέιρατ (κεντρικά), το οποίο διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι. «Η τοποθεσία αυτή χρησιμοποιείτο για να κρύβονται όπλα και ως επιχειρησιακή υποδομή από όπου διεξάγονταν επιθέσεις εναντίον (ισραηλινών) στρατιωτικών», υποστήριξε

Τη 275η ημέρα του πολέμου, ο οποίος εισέρχεται σήμερα στον δέκατο μήνα του, η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό στο σχολείο.

Παράλληλα, οι διπλωματικές προσπάθειες ξανάρχισαν με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να ανακοινώνει πως θα στείλει την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία για να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους μεσολαβητές του Κατάρ.

Έναυσμα του πολέμου ήταν η άνευ προηγουμένου έφοδος του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.195 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 116 παραμένουν στα χέρια παλαιστίνιων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 42 πιστεύεται ότι είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει τη Χαμάς, την οποία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου