Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 04, 2024

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια γαλοπούλας:

Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι μια

εύκολη και νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα. Τα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι γευστικά και ζουμερά, ενώ η σάλτσα ντομάτας προσθέτει μια πλούσια γεύση που ταιριάζει τέλεια με τα σπαγγέτι.


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

 500 γρ. κιμάς γαλοπούλας

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

1/4 φλιτζάνι γάλα

1 αυγό

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:

400 γρ. ντομάτες κονσερβοποιημένες, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

Αλάτι και πιπέρι

1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Για τα σπαγγέτι:


400 γρ. σπαγγέτι

Αλάτι

Οδηγίες

Για τα κεφτεδάκια:


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το γάλα, το αυγό, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώστε καλά το μείγμα του κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Πλάθετε το μείγμα σε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια.

Για τη σάλτσα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράστε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Για τα σπαγγέτι:


Βράστε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στραγγίξτε τα σπαγγέτι και ρίξτε τα στη σάλτσα.

Ανακατέψτε καλά τα σπαγγέτι με τη σάλτσα.

Σερβίρετε τα σπαγγέτι με κεφτεδάκια γαλοπούλας, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου