Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 03, 2024

New York Times: Ο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα – Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε σύμμαχό του ότι «ζυγίζει» το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από

την προεδρική κούρσα, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης (New York Times).


Είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή μία ένδειξη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το κατά πόσο μπορεί να ανακάμψει μετά την καταστροφική εμφάνιση που έκανε την περασμένη εβδομάδα στο ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του υποψήφιο των Ρεπουμπλικανων και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

 Σύμφωνα με το δημοσίοευμα οπρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι γνωρίζει πως  μπορεί να μην είναι σε θέση να σώσει την υποψηφιότητά του, εάν δεν μπορέσει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για τη θέση, μετά την εμφάνιση στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα.  Ο πρόεδρος, ο οποίος, όπως τόνισε ο σύμμαχος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στη μάχη για την επανεκλογή του, κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις του ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου (συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News και των προεκλογικών στάσεων που θα κάνει στην Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν) πρέπει να πάνε καλά. “Ξέρει ότι αν έχει άλλες δύο τέτοιες εκδηλώσεις, θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο” μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο σύμμαχος, αναφερόμενος στην αδρανή και μη εστιασμένη εμφάνιση του κ. Μπάιντεν στο ντιμπέιτ.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο σύμμαχος του Μπάιντεν, μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, γιατί κλήθηκε να συζητήσει μια ευαίσθητη κατάσταση, εξηγεί η αμερικανική εφημερίδα.


Η διάψευση

Ωστόσο, ο Άντριου Μπέιτς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ο ισχυρισμός ήταν “απολύτως ψευδής” και ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε αρκετό χρόνο για να απαντήσει. Η συζήτηση είναι η πρώτη ένδειξη που γίνεται γνωστή αναφορικά με το ότι ο πρόεδρος εξετάζει σοβαρά το αν μπορεί να ανακάμψει μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ στην Ατλάντα την Πέμπτη.


Οι ανησυχίες αυξάνονται σχετικά με τη βιωσιμότητά του ως υποψηφίου και το κατά πόσον θα μπορούσε να υπηρετήσει ως πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια. “Ένας κορυφαίος σύμβουλος του κ. Μπάιντεν, ο οποίος επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει την κατάσταση, δήλωσε ότι ο πρόεδρος “έχει πλήρη επίγνωση της πολιτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει.”  Οι αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας παρακολουθούσαν νευρικά τις δημοσκοπήσεις, αναγνωρίζοντας ότι τα κακά νούμερα θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου