Πολλοί λένε ότι είναι το απόλυτο κοκτέιλ του καλοκαιριού, αφού
συνδυάζει γεύση και δροσιά, ενώ σε βοηθά να διατηρήσεις και το καλλίγραμμο κορμί σου, με μόλις 166 θερμίδες. Ο λόγος για την Paloma, που παντρεύει την τεκίλα, το λάιμ και τη σόδα γκρέιπφρουτ, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό και ταυτόχρονα γλυκόξινο συνδυασμό γεύσεων.Ανήκει στην κατηγορία των κοκτέιλ που ταιριάζουν σε κάθε ώρα της ημέρας, είτε στην παραλία απολαμβάνοντας τη θάλασσα, είτε σε κάποιο roof top χαζεύοντας τον ξάστερο ουρανό του καλοκαιριού. Αν, όμως, η παραλία πέφτει… μακριά και η βραδινή έξοδος σε κουράζει, φτιάξε το σπίτι μόνος σου με 3 υλικά και χωρίς σέικερ.
Αναζητήσαμε και σου παρουσιάζουμε την πιο γευστική συνταγή, ενώ σου αποκαλύπτουμε και μερικά… μυστικά που θα την «απογειώσουν».
Υλικά
Για 1 ποτήρι:
- 45 ml τεκίλα
- 7,5 ml φρέσκος χυμός λάιμ
- σόδα γκρέιπφρουτ
- αλάτι για το χείλος του ποτηριού
Διαδικασία:
- Για να φτιάξουμε την Paloma παίρνουμε ένα χαμηλό ποτήρι (κατά προτίμηση παγωμένο), αλείφουμε το στόμιο του με μια φέτα λάιμ και μετά το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιατάκι με αλάτι ώστε να κολλήσει το αλάτι στο στόμιο του ποτηριού.
- Έπειτα, γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε την τεκίλα και τον χυμό λάιμ.
- Απογεμίζουμε με την σόδα γκρέιπφρουτ.
- Σερβίρουμε με μια μικρή φέτα γκρέιπφρουτ για γαρνιτούρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου