Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2024

Προσοχή: Αν χρησιμοποιείτε WhatsApp πρέπει να το ενημερώσετε άμεσα για να σταματήσετε τους απατεώνες – Η νέα λειτουργία τριπλής ειδοποίησης της Meta


Όπως συμβαίνει με κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και

messenger, οι απατεώνες ψάχνουν συνεχώς ευάλωτα σημεία για να μπορέσουν να εξαπατήσουν τους χρήστες τους. Είναι πολύ ουσιαστικό να προσέχει κανείς σε ποια συζήτηση, συνομιλία, group, βρίσκεται, καθώς και τι άτομα περιλαμβάνει αυτή. Αυτή η συζήτηση αφορά βέβαια το αι όχι μόνον.


Το WhatsApp έχει αναπτύξει μια νέα λειτουργία τριπλής ειδοποίησης που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίσουν μια ύποπτη ομαδική συνομιλία – και θα πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν.

Meta: Ουραγός της ασφάλειάς σας στο περιβάλλον των εφαρμογών

Η Meta, η εταιρεία που κατέχει το WhatsApp μαζί με το Facebook και το Instagram, εισήγαγε μια νέα δυνατότητα για να βοηθήσει τους χρήστες της σε αυτήν την αποστολή. Εάν προστεθείτε σε μια ομάδα από κάποιον που δεν γνωρίζετε, θα δείτε τώρα μια αναδυόμενη κάρτα περιβάλλοντος (context card pop up).

Η ειδοποίηση θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα, όπως ποιος σας προσέθεσε, πότε δημιουργήθηκε η ομάδα και ποιος τη δημιούργησε.


Αυτές οι τρεις λεπτομέρειες μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες του WhatsApp να συνεννοηθούν εάν πρόκειται για ομάδα στην οποία θέλουν να συμμετέχουν – προτού πέσουν σε πιθανή απάτη.


Από εκεί, οι χρήστες του WhatsApp μπορούν να αποφασίσουν να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την ομάδα. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα από τα εργαλεία ασφαλείας του WhatsApp.

Από ποιους κινδύνους γλιτώνετε;

Οι απατεώνες προσθέτουν δεκάδες αριθμούς σε μια ομαδική συνομιλία και στην συνέχεια προσπαθούν να παρασύρουν τους χρήστες της εφαρμογής σε μια απάτη (συνήθως με την μέθοδο του phising).

Τα ίδια τα κόλπα είναι ποικίλα και μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα σχέδιο γρήγορου πλουτισμού μέχρι τη διαφήμιση θέσεων εργασίας. Ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μια ομαδική συνομιλία δεν είναι για εσάς είναι εάν δεν αναγνωρίζετε την επαφή που σας πρόσθεσε ή αυτή που σχημάτισε τη συνομιλία.

Μπορεί επίσης να είναι ύποπτο εάν η ομάδα δημιουργήθηκε πρόσφατα. Σε λιγότερο επικίνδυνες συνθήκες, η δυνατότητα μπορεί να σώσει τους χρήστες του WhatsApp από μια μικρή κοινωνική αμηχανία.

Για παράδειγμα, εάν μόλις δημιουργήσατε έναν νέο φίλο ή μια ομάδα φίλων και δεν τους έχετε αποθηκεύσει ακόμα στις επαφές σας. Μπορεί να βοηθήσει στην επιβεβαίωση του ονόματος του νέου φίλου.

Η ενημέρωση έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Meta. Απλώς ενημερώστε την εφαρμογή σας για πρόσβαση σε αυτήν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η The Sun.

Πηγή: foxreport.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου