Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 21, 2024

Κακοκαιρία στην Θεσσαλία: 55 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για κοπή δέντρων, άντληση υδάτων και αφαίρεση αντικειμένων

Λόγω της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024, από τις 18:00 έως τις 22:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχθηκε 55 κλήσεις και προχώρησε στις εξής ενέργειες:


 

  • 34 περιπτώσεις κοπής δέντρων στις περιοχές Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
  • 15 αντλήσεις υδάτων σε Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα.
  • 3 αφαιρέσεις αντικειμένων στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), που εκδόθηκε την ίδια ημέρα, προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας, συνοδευόμενες από έντονη κεραυνική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ια λεπτομέρειες σχετικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και τους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, ενημερώσεις παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr).

Για συνεχή πληροφόρηση σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.emy.gr).

Για περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr) είναι διαθέσιμη στους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου