Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive ή άλλα μπισκότα της αρεσκείας σας
- 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 100 ml χυμός λεμονιού
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 250 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη και χτυπημένη
Οδηγίες
- Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα.
- Τρίψτε τα μπισκότα σε σκόνη και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώστε το μείγμα στη βάση της φόρμας και πιέστε το καλά.
- Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε καλά.
- Ανακατέψτε απαλά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού κρέμας.
- Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη βάση της πίτας.
- Βάλτε την πίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.
- Βγάλτε την πίτα από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν την σερβίρετε για να μαλακώσει ελαφρώς.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη μπισκότων της αρεσκείας σας.
- Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού.
- Γαρνίρετε την πίτα με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή μύρτιλλα.
- Μπορείτε να διατηρήσετε την πίτα στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου