Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 01, 2024

Δροσερή λεμονόπιτα

Αυτή η παγωμένη λεμονόπιτα είναι ένα δροσερό επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive ή άλλα μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

 

  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 ml χυμός λεμονιού
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη και χτυπημένη

Οδηγίες

  1. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα.
  2. Τρίψτε τα μπισκότα σε σκόνη και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Απλώστε το μείγμα στη βάση της φόρμας και πιέστε το καλά.
  4. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε καλά.
  7. Ανακατέψτε απαλά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού κρέμας.
  8. Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη βάση της πίτας.
  9. Βάλτε την πίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.
  10. Βγάλτε την πίτα από την κατάψυξη 15-20 λεπτά πριν την σερβίρετε για να μαλακώσει ελαφρώς.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη μπισκότων της αρεσκείας σας.
  • Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού.
  • Γαρνίρετε την πίτα με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή μύρτιλλα.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε την πίτα στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου