Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 01, 2024

Το σκοτεινό μυστικό αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο της γιαγιάς της οικογένειας – «Η θεία μου μετάνιωσε πικρά για το όνομα που έδωσε στο παιδί της»

 

Τα οικογενειακά ψέματα και τα μυστικά, είναι μία τραγωδία όταν τα ζει κάποιος αλλά μία κωμωδία όταν πρέπει να τα αφηγηθεί. Μία γυναίκα έζησε μία οικογενειακή περιπέτεια, η οποία ξεκίνησε από την απόφαση της γιαγιάς της να πλάσει μία φανταστική ιστορία για το οικογενειακό της παρελθόν.

Ένα τεράστιο μυστικό προκάλεσε σοκ σε όλους τους συγγενείς μετά τον θάνατο της πιο ισχυρής γυναίκας της οικογένειας. Η εγγονή εξηγεί ότι η αποκάλυψη έκανε τη θεία της να μετανιώσει για το όνομα που επέλεξε να δώσει στον γιο της.

Μία γυναίκα μοιράστηκε «την απίστευτη αλλά αληθινή» ιστορία της οικογένειάς της σε ένα forum στο κοινωνικό δίκτυο Reddit.

Ζώντας σε ένα ψέμα

Όπως αφηγείται η γυναίκα, η γιαγιά της κράτησε ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό, έως την ημέρα που πέθανε. Την αφορμή για την εξομολόγηση, την έδωσε μία συζήτηση στο forum, όπου ένα μέλος ρωτούσε αν κάποιοι γονείς έχουν μετανιώσει για τα ονόματα που έδωσαν στα παιδιά τους.


«Η θεία μου, η οποία σήμερα είναι 60 ετών, έδωσε στον γιο της το όνομα John, από τον πατέρα της μητέρας της, τον οποίον δεν γνώρισε ποτέ επειδή είχε σκοτωθεί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε η γυναίκα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο AlienGaze.

«Ή μάλλον, αυτή ήταν η ιστορία που της είχε πει η μητέρα της. Μετά τον θάνατο της γιαγιάς μου, ανακαλύψαμε ότι, όταν ήταν έφηβη, είχε φύγει κρυφά απ’ το σπίτι της και, η οικογενειακή της ιστορία ήταν βγαλμένη απ’ το μυαλό της. Το αληθινό όνομα του πατέρα της, ήταν Gerald», ανέφερε η γυναίκα.

«O Gerald δεν είχε πολεμήσει ποτέ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και έζησε έως τα 96. Το έχει μετανιώσει πικρά-αν και η αρχική ερώτηση δεν ήταν ακριβώς σχετική, σκέφθηκα ότι άξιζε να μοιραστώ την ιστορία», σημείωσε η γυναίκα στη συζήτηση.


«Το ψέμα ξετυλίχθηκε τις εβδομάδες μετά την κηδεία της», εξήγησε η γυναίκα.


Αλλάζοντας το όνομα

Οι αναγνώστες σοκαρίστηκαν με την ιστορία της γυναίκας και μοιράστηκαν και εκείνοι, με τη σειρά τους, τις δικές τους περιπτώσεις που μετάνιωσαν για το όνομα που έδωσαν σε κάποιο παιδί τους.


Για παράδειγμα, ένας άνδρας είπε ότι, στον παιδικό σταθμό που στέλνει τον γιο του, υπάρχουν και άλλα τρία παιδιά με το ίδιο όνομα. Μία αναγνώστρια, είπε ότι μετανιώνει που άφησε τον άνδρα της να διαλέξει το όνομα που έδωσαν στο παιδί τους.


Ένας τρίτος είπε πως «η θεία μου άλλαξε το όνομα της ξαδέλφης μου, από LouLou σε Wendi, όταν ξεκίνησε το σχολείο γιατί τ’ άλλα παιδιά την κορόιδευαν. Τώρα πια κανείς δεν θυμάται το Loulou και ακούει μόνο στο όνομα Wendi».


«Τι σημαίνει το όνομα Γιάννης (John) ;»

Το όνομα Γιάννης είναι εβραϊκό και σημαίνει «ο θεός είναι ενάρετος». Το όνομα του αγοριού που αναφέρεται στη βίβλο είναι ένα διαχρονικά δημοφιλές όνομα και, στις ΗΠΑ σήμερα είναι το 26ο πιο δημοφιλές ανδρικό όνομα. Μία ακόμη μητέρα είπε πως ο γιος της, Krystopher, δεχόταν πειράγματα για το όνομά του.


Ένα άλλο μέλος, είπε στους αναγνώστες ότι, ο πρώην σύντροφός της έδωσε στα παιδιά που έκανε με την καινούργια γυναίκα του, τα ονόματα «Τρικυμία» και «Λεβιάθαν».  Ενώ πολλοί αναγνώστες δεν κατέκριναν αυτή την επιλογή, άλλοι βρήκαν το «Krystopher», πολύ κακό όνομα.


Κάποιος σημείωσε ότι, το να λες τα ονόματα των άλλων λάθος σε κάνει να φαίνεσαι αμόρφωτος, ενώ αναγκάζεις το παιδί να εξηγεί πώς λέγεται το όνομά του μία ζωή.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου