Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 22, 2024

Συνταγή για νόστιμη κις λορέν με ζαμπόν και σπανάκι

Αυτή η Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με ζαμπόν και σπανάκι είναι ιδανική για κάθε γεύμα της ημέρας. Αυτή η συνταγή δεν περιλαμβάνει ζύμη, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά εύκολη στην προετοιμασία. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσένταρ με γκούντα ή να χρησιμοποιήσετε σέσκουλο αντί για σπανάκι προκειμένου να δώσετε μια διαφορετική γεύση.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 6 φλιτζάνια σπανάκι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα με κρέμα γάλακτος
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 115 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Αλείψτε ελαφρά με λάδι μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκατοστών.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, περιστρέφοντας για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά.
  5. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αναδυθεί το άρωμα του, για περίπου 1 λεπτό.
  6. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί, για 1-2 λεπτά.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει μέχρι να είναι ζεστό στην αφή, για περίπου 8 λεπτά.
  8. Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  9. Ενσωματώστε μέσα το ζαμπόν, το τσένταρ και το μείγμα σπανακιού. Μεταφέρετε το μείγμα στην προετοιμασμένη ταρτιέρα.
  10. Ψήστε μέχρι να σφίξει και να ροδίσει, για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόψτε σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου