Αυτή η Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με ζαμπόν και σπανάκι είναι ιδανική για κάθε γεύμα της ημέρας. Αυτή η συνταγή δεν περιλαμβάνει ζύμη, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά εύκολη στην προετοιμασία. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσένταρ με γκούντα ή να χρησιμοποιήσετε σέσκουλο αντί για σπανάκι προκειμένου να δώσετε μια διαφορετική γεύση.
Υλικά
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 6 φλιτζάνια σπανάκι
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα με κρέμα γάλακτος
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 115 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
- Αλείψτε ελαφρά με λάδι μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκατοστών.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, περιστρέφοντας για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αναδυθεί το άρωμα του, για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί, για 1-2 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει μέχρι να είναι ζεστό στην αφή, για περίπου 8 λεπτά.
- Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ενσωματώστε μέσα το ζαμπόν, το τσένταρ και το μείγμα σπανακιού. Μεταφέρετε το μείγμα στην προετοιμασμένη ταρτιέρα.
- Ψήστε μέχρι να σφίξει και να ροδίσει, για περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόψτε σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου