Υλικά
Μέχρι να δέσει
1 κιλό ώριμα σύκα
1/2 κιλό ζάχαρη
Χυμό ενός μικρού λεμονιού
Για άρωμα: κανέλα ξύλο ή βανίλια σκόνη
1-2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή τσίπουρο
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
2
Ρίχνουμε επάνω τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγες ώρες ή από βραδύς με τη ζάχαρη.
3
Τη βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και το άρωμα.
4
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και προσθέτουμε στην επιφάνεια 1 - 2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή τσίπουρο για συντήρηση.
5
Σημείωση: Για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα παίρνουμε ένα ποτήρι με νερό και ρίχνουμε μέσα μία κουταλίτσα μαρμελάδα. Αν κάτσει στο πάτο του ποτηριού η μαρμελάδα έχει δέσει οπότε την αποσύρετε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου