Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 30, 2024

Μαρμελάδα σύκο

 

Υλικά

 Μέχρι να δέσει

1 κιλό ώριμα σύκα

1/2 κιλό ζάχαρη

Χυμό ενός μικρού λεμονιού

Για άρωμα: κανέλα ξύλο ή βανίλια σκόνη

1-2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή τσίπουρο

Οδηγίες μαγειρέματος

1

Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.


2

Ρίχνουμε επάνω τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγες ώρες ή από βραδύς με τη ζάχαρη.


3

Τη βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και το άρωμα.


4

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και προσθέτουμε στην επιφάνεια 1 - 2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή τσίπουρο για συντήρηση.


5

Σημείωση: Για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα παίρνουμε ένα ποτήρι με νερό και ρίχνουμε μέσα μία κουταλίτσα μαρμελάδα. Αν κάτσει στο πάτο του ποτηριού η μαρμελάδα έχει δέσει οπότε την αποσύρετε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου