Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 01, 2024

Βρετανία: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι – Σκίτσα από την παρουσία του στο δικαστήριο

Τέλος στη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) έβαλε ο δικαστής του Λίβερπουλ, με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δράστη που είχε συλληφθεί ως «ύποπτος» για την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024.


 Ο 17χρονος, που ονομάζεται Axel Rudakubana, κατηγορείται για τη δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών, ενώ αντιμετωπίζει ακόμα δέκα κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και κατοχή αιχμηρού αντικειμένου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Indepedent. Τα θύματα, η Alice Dasilva Aguiar, 9 ετών, η Bebe King, 6 ετών, και η Elsie Dot Stancombe, 7 ετών, δέχθηκαν επίθεση με κουζινομάχαιρο τη Δευτέρα σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ, στην οδό Χάρτ στο Σάουθπορτ του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο δικαστής Andrew Menary KC, όπως αναφέρει ο Guardian, ήρε την εντολή ανωνυμίας στο Δικαστήριο του Λίβερπουλ, δηλώνοντας ότι η δημόσια αναταραχή μετά την επίθεση κατέστησε σημαντική τη δημοσιοποίηση του ονόματος του Rudakubana. Ανέφερε επίσης ότι αν είχε διατηρηθεί μυστική η ταυτότητα του αγοριού, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ο Axel, ο οποίος θα γίνει 18 ετών τις επόμενες μέρες, έχει τεθεί υπό κράτηση. Ο δικαστής σημείωσε ότι τα επερχόμενα γενέθλιά του θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερες αναταραχές.


Κατά τη διάρκεια της 55λεπτης ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο, ο Axel κράτησε το πρόσωπό του καλυμμένο με το φούτερ του και δεν μίλησε, ούτε καν για να επιβεβαιώσει το όνομά του.

Σκίτσο του Axel Rudakubana / Πηγή: Δικαστήριο του Λίβερπουλ

Η επόμενη εμφάνιση του Axel στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου, ενώ η προσωρινή δίκη διάρκειας έξι εβδομάδων θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. Ο δικαστής Menary τον ενημέρωσε ότι θα παραμείνει υπό κράτηση στο τμήμα ανηλίκων μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει όταν γίνει 18 ετών.

Σκίτσο: Elizabeth Cook / PA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου