- 1 κιλό ψίχα καρπούζι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Καθαρίζουμε το καρπούζι από φλούδα και κουκούτσια και ζυγίζουμε να είναι ένα κιλό καθαρό βάρος. Με το εργαλείο για πουρέ πιέζουμε τη σάρκα για να αφαιρέσουμε 500 ml χυμό (για να δέσει πιο γρήγορα η μαρμελάδα). Το αντικαθιστούμε με 250ml (τη μισή ποσότητα) χυμό πορτοκάλι.
- 2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ψίχα καρπουζιού, το χυμό πορτοκάλι, την αρμπαρόριζα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30'. Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα, πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ (προαιρετικά) και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία (γιατί πιτσιλάει) μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Όπως πάντα, κάνουμε τη δοκιμή με το κρύο πιάτο. Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, βράζουμε 2 λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- 3
Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι και αφήνουμε για 24 ώρες ανάποδα να κρυώσει.
- 4
Το χυμό καρπουζιού δεν το πετάμε, το βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε ένα δροσιστικό χυμό ή το κάνουμε ζελέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου