Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 23, 2024

Συνταγή για τραγανές κοτολέτες φούρνου: Ένα απλό και νόστιμο γεύμα

Αυτή η συνταγή για τραγανές κοτολέτες φούρνου είναι ένα απλό και ευέλικτο γεύμα που μπορείτε να

απολαύσετε ξανά και ξανά. Ταιριάζει τέλεια με μια μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικά και γαρνιτούρες. Απολαύστε το μια σαλάτα με ρόκα, σε σάντουιτς με λάχανο τουρσί ή απλά με ψητές πατάτες ή λαχανικά και λίγη κέτσαπ.


Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα στη μέση

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού  πιπέρι καγιέν

1,5 φλιτζάνι ψωμί για τοστ τριμμένο

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

1 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, χωρισμένο

1 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη, χωρισμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Τοποθετήστε μία μεταλλική σχάρα σε ένα μεγάλο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε την περίσσια υγρασία με επιπλέον χαρτί κουζίνας. Με ένα πιρούνι, τρυπήστε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, αλάτι και πιπέρι καγιέν.

Τοποθετήστε το ψωμί για τοστ, το αλεύρι και το αυγό σε 3 ξεχωριστά φαρδιά και ρηχά μπολ. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη στο ψωμί για τοστ. Ανακατέψτε τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα 3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι στο αλεύρι.

Πανάρετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου στο αλεύρι και αφαιρέστε την περίσσεια. Βουτήξτε το στο αυγό και αφήστε να στραγγίξει. Πανάρετε στο μείγμα του ψωμιού πιέζοντας για να κολλήσει. Τοποθετήστε το στη σχάρα μέσα στο ταψί.

Αλείψτε γενναιόδωρα κάθε κοτόπουλο με λάδι, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν στεγνά σημεία. Ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας και αλείφοντας με λάδι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου