Στο “σφυρί” για πολλοστή φορά η περίφημη Βίλα Μεταξά στο Σούνιο. Πρόκειται για το πολυτελές,
αυθαίρετο ακίνητο που στέκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ναό του Ποσειδώνα.Η βίλα Μεταξά στο Σούνιο ίσως και να διαθέτει την ομορφότερη θέα στη γη, καθώς ατενίζει προς τον μαγευτικό αρχαίο ναό του Ποσειδώνα και το απέραντο ελληνικό γαλάζιο. Η ιστορία της βίλας είναι μπλεγμένη στα δαιδαλώδη πλοκάμια της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας.
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έκανε το παν για να αξιοποιήσει τα γνωστά “παραθυράκια” του Δημοσίου. Αλλά και ο κρατικός μηχανισμός από τη δική του μεριά έκλεισε τα μάτια στις πολεοδομικές παραβάσεις κατά την ανέγερση – επέκταση των πολυτελών εγκαταστάσεων.
Δείτε στο βίντεο του Up Stories την ιστορία της αμαρτωλής βίλας Μεταξά απέναντι από τον πανέμορφο Ναό του Ποσειδώνα:
Το ακίνητο που ανήκε στον αρχιτέκτονα Νικόλαο Μεταξά Το ακίνητο, το οποίο αγοράστηκε από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Μεταξά το 1990, περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 7.268 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Κάβο Κολώνες στο Σούνιο εντός ζώνης της παραλιακής Λεωφόρου Βουλιαγμένης-Σουνίου ενώ στη βόρεια πλευρά συνορεύει με ιδιοκτησία της εφοπλιστικής οικογένειας Εμπειρίκου.
Σε αυτή την έκταση έχει κατασκευαστεί μια πολυτελής κατοικία, η οποία ανακαινίστηκε πλήρως το 1992 και αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 101,61 τ.μ. και υπόγειο επιφάνειας 259,54 τ.μ. ενώ επιπλέον εντοπίζονται δύο ανεξάρτητα κτίσματα συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ. καθώς και μια υπαίθρια μεγάλη πισίνα.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, όλα τα κτίσματα είναι κατασκευασμένα με φέροντα οργανισμό από φυσική πέτρα και με τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται οι όγκοι τους όσο απομακρύνεται κάποιος από αυτά.
Επιπλέον, ο περιβάλλων χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και πλήρως διαμορφωμένος και οριοθετείται από χαμηλού ύψους πέτρινους τοιχίσκους ιδιαίτερης τεχνοτροπίας από πέτρα περιοχής χωρίς αλλοίωση του ανάγλυφου του εδάφους ενώ το βόρειο τμήμα είναι δενδροφυτεμένο με φυτά και δέντρα τοπικής προέλευσης όπως ελιές, εσπεριδοειδή, ροδιές, θυμάρι καθώς και 100 ρίζες ελληνικής αμπέλου.
Να σημειωθεί ότι η είσοδος στο ακίνητο γίνεται από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και συγκεκριμένα από τη διακλάδωση του δρόμου που οδηγεί προς το ξενοδοχείο Αιγαίο, πριν το Ναό του Ποσειδώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου