Υλικά για την συνταγή
Για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος και αποφλοιωμένος
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη συναρμολόγηση:
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- Βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες για την συνταγή
- Βράζουμε τον μπακαλιάρο σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Αφού κρυώσει, τον ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τον πελτέ σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω και αλείφουμε και αυτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά φύλλα.
- Βάζουμε μια στρώση από τη γέμιση, από πάνω μια στρώση από τη σάλτσα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου