Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 21, 2024

Κέρκυρα: «Κινηματογραφικός» απεγκλωβισμός δύο τουριστών από δύσβατη περιοχή – ΦΩΤΟ

Σε απεγκλωβισμό δύο ατόμων προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία την Τρίτη (20/8) στην Κέρκυρα. Ειδικότερα, δύο τουρίστες από την Ουγγαρία βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε δύσβατη περιοχή στην παραλία Γυαλί του νησιού.

Πατέρας και γιος από μία οικογένεια Ούγγρων τουριστών κατέβηκαν το δύσβατο μονοπάτι μήκους περίπου 4km το οποίο οδηγεί από την κορυφή της παραλίας μέχρι τη θάλασσα.

Η επιστροφή, με τον καιρό να χειροτερεύει και να έχει αρχίσει έντονη βροχή, αποδείχτηκε όχι απλώς δύσκολη αλλά ιδιαίτερα προβληματική, με τον 18χρονο γιο να γλιστρά και να πέφτει σε δύσκολο σημείο όπου και υπέστη σοβαρό κάταγμα στο πόδι του.

Σύμφωνα με το corfupress.gr, η γυναίκα και τα παιδιά του τουρίστα κατόρθωσαν και ειδοποίησαν το 112 με την πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο και τους άνδρες της να προχωρούν αναρρίχηση με σχοινιά για να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άνδρες της ΕΛΑΣ, για να συνδράμουν στην επιχείρηση.

Ωστόσο λόγω των δύσκολων συνθηκών, η προσπάθεια ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη. Τελικά, αποφασίστηκε να μεταφερθούν πατέρας και γιος στην παραλία όπου από κει με σκάφος του λιμενικού αναμένεται να μεταφερθούν σε λίγη ώρα στους Έρμονες όπου και θα τους παραλάβει ασθενοφόρο.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου