Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 29, 2024

Τέιλορ Σουίφτ: Πώς η CIA απέτρεψε την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της στην Βιέννη – Σκόπευαν να σκοτώσουν «δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους»

Η Τέιλορ Σουίφτ είχε προγραμματίσει τρεις συναυλίες στην Βιέννη από τις 8 Αυγούστου, με περίπου 200.000 άτομα να αναμένονται να τις παρακολουθήσουν, ωστόσο η είδηση, πως υπήρξε προγραμματισμένη τρομακτική επίθεση στη «στάση» της περιοδείας της στην Αυστρία, προκάλεσε διεθνή ανησυχία.
 Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) παρείχε κρίσιμες πληροφορίες στις αυστριακές Αρχές, επιτρέποντάς τους να αποτρέψουν μια επίθεση που θα μπορούσε να είχε κοστίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη αυτόν τον μήνα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας, Ντέιβιντ Κοέν, την Τετάρτη.

Ο Κοέν αποκάλυψε ότι η CΙΑ είχε εντοπίσει τέσσερα άτομα που είχαν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τα οποία σχεδίαζαν να επιτεθούν στον χώρο που θα έδινε τις συναυλίες της η Σουίφτ τις επόμενες ημέρες. «Σχεδίαζαν να σκοτώσουν ένα τεράστιο αριθμό, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή τη συναυλία, σίγουρα πολλούς Αμερικανούς», δήλωσε ο Κοέν σε ετήσια σύνοδο κορυφής των μυστικών υπηρεσιών κοντά στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι οι αυστριακές αρχές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις συλλήψεις χάρη στις πληροφορίες που τους παρείχε η υπηρεσία και οι συνεργάτες της.

Μετά την προειδοποίηση, οι αυστριακές Αρχές συνέλαβαν στις 7 Αυγούστου δύο άνδρες -έναν 19χρονο στην πόλη Τέρνιτς, νότια της Βιέννης, και ένα δεύτερο άτομο στην ίδια τη Βιέννη- οι οποίοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν την τρομοκρατική επίθεση. Ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος Ιρακινός πολίτης, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Associated Press, ο κύριος ύποπτος ήταν ο 19χρονος Αυστριακός, ο οποίος είχε δηλώσει την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ένας από τους συλληφθέντες, ένας 19χρονος Αυστριακός, είχε δηλώσει την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος και είχε στοχεύσει την περιοδεία «Eras Tour» της Τέιλορ Σουίφτ ως στόχο.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA, ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς η υπηρεσία των ΗΠΑ απέκτησε αυτές τις πληροφορίες. Οι New York Times, στο σχετικό τους δημοσίευμα, σημειώνουν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει κι άλλες χώρες για τρομοκρατικές απειλές, αν και δεν ήταν πάντα δυνατό να αποτραπούν αυτές οι επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου