Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 22, 2024

Η πάμπλουτη εγγονή του Walt Disney που αποκαλεί τους πλούσιους, «μίζερους»

Η κληρονόμος του Walt Disney, λέγεται Abigail

H Abigail Disney, ηγετική προσωπικότητα στον χώρο της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι γνωστή όχι μόνο ως κληρονόμος της δυναστείας Disney, αλλά και για τον ακτιβισμό της και την αποφασιστική της δράση υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων.



Παρά την καταγωγή της από μια από τις πιο διάσημες οικογένειες στην ιστορία της ψυχαγωγίας, η Abigail έχει δημιουργήσει τη δική της πορεία, αμφισβητώντας πολλές από τις συμβατικές αξίες που συνοδεύουν τον πλούτο και τη φήμη.

Η Abigail Disney γεννήθηκε το 1960 και είναι εγγονή του Roy O. Disney, συνιδρυτή της Walt Disney Company μαζί με τον αδελφό του, Walt Disney. Από νεαρή ηλικία, η Abigail βρέθηκε περιτριγυρισμένη από τον κόσμο της ψυχαγωγίας και της καινοτομίας που δημιούργησε η οικογένειά της. Παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε έναν κόσμο γεμάτο προνόμια, η Abigail ανέπτυξε γρήγορα μια βαθιά αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και ηθικής, στοιχεία που θα καθορίσουν την πορεία της στη ζωή.


Αντί να επαναπαυτεί στις δάφνες της οικογενειακής της κληρονομιάς, η Abigail έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της ισότητας των φύλων, και της καταπολέμησης της ανισότητας. Έχει επανειλημμένα επικρίνει τη δική της εταιρεία, τη Walt Disney Company, για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της και την τεράστια ανισότητα μεταξύ των μισθών των στελεχών και των εργαζομένων. Αυτή η στάση της την έχει καταστήσει μια από τις πιο δυνατές φωνές στον αγώνα για την οικονομική δικαιοσύνη στην Αμερική.

«Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του δισεκατομμυριούχου είναι να συγκρίνεται με τους άλλους, «το αεροπλάνο του είναι μεγαλύτερο από το δικό μου, αλλά έχει περισσότερα χρήματα από εμένα», αναφερόμενη στην αντίληψη ότι όσο περισσότερα χρήματα έχει κάποιος, τόσο περισσότερα θέλει. «Όπου κι αν κοιτάξεις, υπάρχει κάποιος που έχει περισσότερα από εσένα, και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Αυτός είναι ένας πραγματικά, πραγματικά φρικτός τρόπος να ζήσεις τη ζωή σου, είσαι μίζερος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου