Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 10, 2024

«Χίλια λουλούδια»: Ανακαλύφθηκαν εντυπωσιακές γυάλινες πλάκες 1.600 ετών στο λιμάνι που αποτέλεσε «σταθμό» για τον Απόστολο Παύλο στην πορεία του προς τη Ρώμη


Οι γυάλινες πλάκες millefiori, είναι από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα, λόγω των έντονων χρωμάτων και των ευφάνταστων σχεδίων. Αλλά τώρα βρέθηκαν σε ένα μέρος που κανείς δεν περίμενε, κυρίως γιατί  ποτέ δεν είχαν βρεθεί τέτοια τεχνουργήματα στην περιοχή.

Στην καρδιά της επαρχίας της Αττάλειας, στην Τουρκία, βρίσκονται η αρχαία πόλη της Λυκίας, Μύρα και το λιμάνι της, η Ανδριακή, από όπου πιστεύεται ότι επιβιβάστηκαν ο Απόστολος  Παύλος και οι άλλοι αιχμάλωτοι στα πλοία για να πάνε στην Ιταλία. Πρόσφατα, οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου Akdeniz στην περιοχή αποκάλυψαν ένα αξιοσημείωτο εύρημα: γυάλινες πλάκες millefiori (“Χίλια λουλούδια”) .Ανασκαφές στην Ανδριακή, αποκάλυψαν έναν τεράστιο αριθμό από γυάλινες, διακοσμητικές πλακέτες,  με την τεχνική millefiori, μια περίπλοκη τεχνική,  στην οποία αναμιγνύονται διάφοροι ράβδοι γυαλιού, ξεχωριστών χρωμάτων, δημιουργώντας περίτεχνα μοτίβα, τα οποία μοιάζουν με λουλούδια ή με γεωμετρικά σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου