Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 13, 2024

«Ο 21χρονος γιος μας έκοψε κάθε επαφή μαζί μας» – Τον εντόπισαν μέσω κινητού και τον απείλησαν ότι θα σταματήσουν να του δίνουν χρήματα


 Το σύνδρομο της «άδειας φωλιάς» είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους γονείς των οποίων τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι για σπουδές. Μια μητέρα μοιράζεται την ιστορία της καθώς ο γιος της, όπως λέει, «έκοψε από το πουθενά κάθε επαφή μαζί τους»

Η χρήστης του Reddit, η Smol-Wren ανέβασε μια ανάρτηση στην οποία έγραφε το δίλημμα που αφορά τον γιο της.

«Έχει σταματήσει να μας μιλάει»

O 21 ετών γιος της, ξεκινά το τέταρτο έτος των σπουδών. «Πρόσφατα, μαλώσαμε πολύ άσχημα και τώρα έχει σταματήσει να μας μιλάει», εξηγεί η γυναίκα.


Ενώ κάποια στιγμή, όλα τα παιδιά τα βρίσκουν με τους γονείς τους έπειτα από έναν καβγά, η γυναίκα εξηγεί ότι το παιδί του έχει κόψει κάθε επαφή και δεν μπορούν να τον εντοπίζουν ούτε μέσω του κινητού πλέον. «Μας είπε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιούμε το GPS του κινητού για να τον εντοπίζουμε», αποκαλύπτει η μητέρα.


Η γυναίκα αρνήθηκε ωστόσο, να κάνει πίσω.

«Προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε και του είπαμε ότι οι εφαρμογές αυτές έχουν βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις παιδιά που ήταν σε κίνδυνο», εξηγεί η γυναίκα.

«Η σχολή του είναι σε επικίνδυνη περιοχή. Επιμένει ωστόσο ότι είμαστε υπερβολικοί και μας είπε πως θα απεγκαταστήσει τις εφαρμογές».


Όταν ο γιος ξεκαθάρισε τα όριά του, η γυναίκα έπαιξε με το πιο δυνατό της χαρτί. «Του είπαμε εντάξει, αλλά του θυμίσαμε ότι του πληρώνουμε τα δίδακτρα, το σπίτι, τα μεταφορικά, τους λογαριασμούς και πρέπει να μας ενημερώνει πού είναι», σημειώνει η γυναίκα.


«Δεν είπε τίποτα και μετά από λίγο είπε εντάξει, να σταματήσουμε να του πληρώνουμε το τηλέφωνο και ότι θα μας ξεχρεώσει τα δίδακτρα». Η μητέρα εξήγησε πως, η απάντησή του αυτή, έδωσε μια απροσδόκητη τροπή στην ιστορία.


«Εγώ και ο άνδρας μου, σοκαριστήκαμε. Ο σύζυγός μου ρώτησε: ‘Δεν νομίζεις ότι είναι ακραίο; Άλλωστε, τα πηγαίνουμε τόσο καλά. Ο γιος μου συμφώνησε είπε ότι θα μας δώσει τα λεφτά που έχουμε δώσει και το θέμα θα λήξει», εξηγεί η γυναίκα.


Όπως παραδέχεται η μητέρα, στην αρχή νόμιζε ότι το παιδί της «αστειευόταν» αλλά έπεσε από τα σύννεφα όταν πήγε να πληρώσει διαδικτυακά τα δίδακτρα και δεν είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα.


«Μας έστειλε πίσω ό,τι είχαμε πληρώσει για εκείνον»

«Χάσαμε και τα ίχνη του από το τηλέφωνο. Στην αρχή νόμιζα ότι μας κάνει μούτρα αλλά πριν από λίγες ημέρες, μας έστειλε όλα τα χρήματα που είχαμε δώσει για τη σχολή και το σπίτι», εξηγεί η γυναίκα.


«Συνολικά, περίπου 22.593 ευρώ, γιατί είχε υποτροφία και δούλευε όσο ήταν ακόμη στο σχολείο. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του αλλά μας έκανε φραγή στο τηλέφωνο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».


Η κίνηση αυτή μπέρδεψε το ζευγάρι, οι οποίοι ρωτούσαν τα μικρότερα αδέλφια του αν είχαν νεότερα από εκείνον, αλλά δεν πήραν καμία απάντηση.


«Δεν το καταλαβαίνω και, αν με ρωτούσατε πριν από μια εβδομάδα, θα σας έλεγα ότι η σχέση μας με το παιδί μας, είναι εξαιρετική», λέει η γυναίκα.


Η γυναίκα, αποκάλυψε ότι παρά την παρότρυνση του άνδρα της να στείλουν το παιδί σε ένα πανεπιστήμιο της περιοχής του, εκείνος ζήτησε οικονομική βοήθεια ώστε να καταφέρει να πάει σε ένα άλλο, με περισσότερο κύρος. Επίσης, στις διακοπές, πήγαινε σπάνια στους γονείς του, προτιμώντας να κάνει πρακτική ή να ταξιδεύει στο εξωτερικό.


«Φέτος το καλοκαίρι, ανακαλύψαμε ότι, εδώ και εννιά μήνες, έχει κοπέλα», εξηγεί η γυναίκα.


«Ακόμη δεν ξέρω πού είχε βρει τα χρήματα. Ξέρω ότι δούλευε, αλλά μεγάλο ποσό από όσα έπαιρνε πήγαιναν αμέσως στο φαγητό και το ενοίκιο».


Ενώ η μητέρα εξακολουθούσε να θεωρεί την αντίδραση του παιδιού της παράλογη, οι αναγνώστες της ανάρτησης, της έδειξαν μια άλλη ερμηνεία:


«Και πολύ άργησε»

«Είναι 21 ετών και κατάφερε ν’ αποκτήσει 22.593 ευρώ. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν τους έχει ανάγκη!».


Πολλοί αναγνώστες βρήκαν σωστή την απόφαση του παιδιού, η οποία μάλιστα ήταν καλοσχεδιασμένη και δίκαιη.


«Πιστεύω ειλικρινά ότι μάζευε χρήματα ακριβώς γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Είμαι σίγουρος ότι και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση του», σημείωσε ένας αναγνώστης.


«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά δεν θέλουν να έχουν σχέσεις με τους γονείς τους» σημείωσε ένας άλλος.


«Η μόνη τους μεταμέλεια είναι που δεν κατάφεραν να χειραγωγήσουν περισσότερο το παιδί τους. Ούτε ίχνος αυτογνωσίας», παρατήρησε ένας τρίτος.


«Ελπίζω το παιδί να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και να βοηθήσει τα μικρότερα αδέλφια του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου