Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 27, 2024

Συνταγή για εντυπωσιακό κέικ σοκολάτας με 3 υλικά – Έτοιμο σε 16 λεπτά

Η Claire, δημιουργός του blog My Fussy Eater και συγγραφέας βιβλίων

μαγειρικής, μοιράστηκε την “πιο νόστιμη και απλή” συνταγή για σοκολατένιο κέικ που μπορείτε να φτιάξετε στο air fryer.


«Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές που είναι γρήγορες και εύκολες στην παρασκευή τους και αυτό το σοκολατένιο κέικ στο air fryer είναι μία από τις πιο απλές αλλά και πιο νόστιμες συνταγές που έχετε δοκιμάσει ποτέ», είπε η Claire.


 

Συνταγή για εντυπωσιακό κέικ σοκολάτας με 3 υλικά

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. άλειμμα σοκολάτας
  • 2 μεσαία αυγά

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε ρίχνοντας το αλεύρι, το μείγμα σοκολάτας και τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά, είτε με το χέρι είτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ.
  2. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας. Η Claire διαβεβαιώνει ότι ακόμη και το άλειμμα σοκολάτας χωρίς ξηρούς καρπούς “λειτουργεί τέλεια”.
  3. Στη συνέχεια, λαδώστε καλά το ταψί σας στο κάτω μέρος και στα πλάγια με λάδι ή βούτυρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε το ταψί σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πριν ρίξετε το μείγμα σοκολάτας για το κέικ. Χωρίς την ανάγκη προθέρμανσης, η Claire προτείνει να ψήσετε το κέικ στο air fryer στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πραγματικά σοκολατένιο και ζουμερό κέικ, σχεδόν με την υφή ενός brownie», είπε.

Όσοι επιθυμούν ένα πιο σφιχτό κέικ, η Claire συμβουλεύει να το ψήσουν για 2 ή 3 λεπτά επιπλέον. Προτείνει να αφήσετε το κέικ να κρυώσει εντελώς στο ταψί, πριν το κόψετε. Η Claire συνδυάζει το “απολύτως νόστιμο” σοκολατένιο κέικ με γιαούρτι και μούρα, έναν συνδυασμό που συνιστά ανεπιφύλακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου